1919-ben és 1989-ben komoly biztonságpolitikai és társadalmi megrázkódtatások érték térségünket. De mennyire voltak képesek megemészteni a társadalmak ezeket feldolgozni? Reinhold Vetter politológus eközben térségünk rendszerváltás óta eltelt három évtizedét vizsgálta írásában. Vetter szerint térségünkben mára elpárolgott a nagy szabadság- és reformimpulzus. A májusi EP-választás a keleti EU-tagállamokban kijózanító eredményeket hozott. Ezen tíz országból nyolc esetében a részvételi arány alatta maradt az EU-átlagnak és részben még annál is alacsonyabb volt, mint 2014-ben. Vetter aggasztónak tartja, hogy új EU tagállamokban már a népesség jelentős része támogat autoriter kormányzást, avagy erős állami vezetőt. Olyan intézmények, mint a hadsereg vagy az egyház nagyobb tekintélynek örvendenek, mint a politikai pártok, a parlament és a kormány.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A világháborút átéltem, de ez a HIDEGHÁBORÚ, amelyet egy FÉL ISTEN hozott Európára az LASSAN ÖLŐ MÉREG, ki tudja hányan váltak/nak áldozatául, csupa JÓINDULATBÓL!
.
Vona Gábor talpán férfi, azt mondta, ha nem GYŐZ kiszáll, mint Gorbán polgári köréből kiszállt politikus, volt PÉLDAKÉPE a 2002-es narancsos buktától megzavarodott, és ebben az állapotban RÁTELEPEDETT az ország egész testére:
.
Vona Gábor vlogja nagyon tanulságos
.
--- Hogyan válhat istenné egy hazug és korrupt politikus? / Vona Gábor vlogja - 21. rész
.
www.youtube.com/watch?v=hB9dIxJXhyY
.
Nincs mit hozzátenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.