Törvénysértő volt az alsóbb fokú bíróságok döntése, hogy óvadékot engedélyezett a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitány ügyében – mondta ki a Kúria hétfőn kihirdetett elvi jellegű határozatában. A konkrét ügyben a kényszerintézkedés változatlan maradt.

Kúria: rács mögött kellett volna tartani a Viking kapitányát

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük.

Az ügyben vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult büntetőeljárás a Viking Sigyn kapitánya ellen. Az alsóbb fokú bíróságok úgy döntöttek, hogy a gyanúsított 15 millió forintos óvadék ellenében Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és hetente kétszer köteles jelentkezni a nyomozóhatóságon. Ezután kérte a legfőbb ügyész a Kúriát, hogy mondja ki: törvénysértő a bíróságok kényszerintézkedéssel kapcsolatos döntése.

Kép és szöveg: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
"Kúria: rács mögött kellett volna tartani a Viking kapitányát"A fityma csürhét meg már rég el kellett volna zavarni a picsába!!!Akkor az ilyen ügyek nem történtek volna meg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Az emberek többségének már az első hírre ez volt a véleménye! Na meg a tragédiát okozó hajót is le kellett volna foglalni, nem útjára engedni! Az én véleményem szerint ez nem más, mint bűnpártolás, mert bizonyítékok megszüntetésére adtak lehetőséget!
nezelodo
Ja kérem, ha a Lendvai utcában dobálódzott volna egy festékes lufival, vagy ha a választási irodát átkeresztelte volna arra ami, (fidesz intézmény), már rárohadt volna a műanyag lakat is, és toncsi sem védelmezné...
Csizmás Kond
...és tessenek mondani most meddig fognak ezen lovagolni ?...vagy úgy gondolják, hogy az előzetesben majd leüli azt a rövidke büntetést amíg elvacillálnak hogy mi volt és mi nem volt ?
Sámannus
Kenderesi egy seggre pacsiért nem hagyhatja el Koreát, ez a tömeggyilkos pedig köztünk lófrál.
dr. prédikátor
"Kúria: rács mögött kellett volna tartani a Viking kapitányát"A fityma csürhét meg már rég el kellett volna zavarni a picsába!!!Akkor az ilyen ügyek nem történtek volna meg!!!
Gauntlet
Ez a jogállamiság teljes csődje ! nem tudja a jobbkéz, mit csinál a bal, vagy felül is írja? akkor minek van alsóbb rendű, ha úgyis felülírják?
Eriksson
Pesten van még a fószer, vagy meglógott?
Ha itt van, hívják be, adják vissza neki a lóvét, oszt csukják luxusbörtönbe 08-16h-ig,
A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.
Sámannus
@Eriksson: Tizenöt misi egy szemüveg ára a maffiánál nem éri meg neki a szabadságát. Ismerjék el. hogy csicskáztatják a kúriát is. Ez már csak afféle szalon duma.
Ludmilla
érdekes,a közember számára evidens lett volna fogva tartani egy gyilkost
Eriksson
@Sámannus: Ezért írtam azt, amit. Nincs jelentősége, hogy mit mond a Kúria.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok