A csúszás már most három hónapos, és közben a buszpótlás milliárdokat visz el.

Három hónapos csúszásban a 3-as metró déli szakaszának felújítása ahhoz képest, amit Tarlós István főpolgármester az északi szakasz átadásakor előrevetített – írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint

a BKV nem a lassú tempó miatt aggódik a déli szakasz esetében, hanem a folyamatban lévő azbesztmentesítési munkálatok miatt, amelyek „befolyásolhatják a szerződéses határidőt”.

Az M3 metróvonal építésekor ugyanis az akkori trendnek megfelelően előszeretettel alkalmaztak azbeszt származékokat.

Tovább csúszik a 3-as metró felújítása

Az északi szakasz buszpótlása, illetve a hétvégi és esti teljes vonali pótlás tavaly 4,5 milliárd forint többlet kiadást jelentett a cégnek – tájékoztatta az Mfort a BKV.

A lap értesülései szerint az északi szakaszon is csak egy műszakban zajlik a munka, pedig ott nem szükséges naponta kétszer biztosítani a járművek áthaladását, mint a délin, ahol az egyik sínpárt hajnalra illetve estére szabaddá kell tenni, hogy a szerelvények visszatérhessenek a bázisra a kötelező éjszakai átvizsgálásra. 

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

(mfor.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az M3 metróvonal építésekor ugyanis az akkori trendnek megfelelően előszeretettel alkalmaztak azbeszt származékokat."

És ez csak most derül ki? Mennyibe is fájt a felújítás tervezése? Ki volt a tervező?...
Qqberci
"Az M3 metróvonal építésekor ugyanis az akkori trendnek megfelelően előszeretettel alkalmaztak azbeszt származékokat."

És ez csak most derül ki? Mennyibe is fájt a felújítás tervezése? Ki volt a tervező?...
Gauntlet
Még a végén Karácsony és a Gyurcsány-póráz lesz ezért a hibás ! Mert a pórázban elesett a sok ember !
Eladott Ország
A közmunkások menet közben tanulják meg, hogy a sínnek melyik a talpa. Így lassabban haladnak. Azután elmennek takarítani háromszoros pénzért a Lajtán túlra és lehet betanítani a következő melósokat. A megoldás: Hol az alkotmányos illeték?! uploads.disquscdn.com/images/ecdede71cf78bc7ace305988818008074d2292d45b6b34b2d22fe760590ea272.jpg?w=600&h=451
Mivel egyébként a NER elit nem metrózik, így ez a probléma nem is létezik.
advocat
Ha valaki tud olyan felújításról amit időben és annyiból befejeztek írja meg! (Ebbe egy egyszerű lakásfelújítás is benne van. Mert, ha már kibontottuk cseréljük ki, javítsuk meg, meg ilyesmik.)
Eladott Ország
@Jozefina: A lényeg az, hogy a Nézőpont Intézet megkutatta: Tarlós István ellen senkinek semmi esélye nincs, kár is erőlködni. A budapestiek 71 százaléka úgy véli, Tarlós István nyerne, ha most hétvégén tartanák a voksolást. A voksolást nem most hétvégén tartják szerencsére, de a kormányközeli tenyérjósda így is tudja a tutit. Tarlós Istvánra legalább 10 százalékponttal többen szavaznának, mint Karácsony Gergelyre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.