A BKK pótlóbuszokkal oldja meg a fogaskerekű hiányát, ám nem tudni egyelőre, hogy meddig tart a pályazár.

A VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) osztotta meg a Facebook-oldalán a napokban a Budapesti Fogaskerekű Vasút azon bejegyzését, amely szerint a budapesti fogaskerekű (60-as "villamos") előre nem tudható ideig csak rövidített útvonalon fog járni, ugyanis augusztus elsején este kisiklott az egyik szerelvény. 

A helyzet aggasztó, akár több hetes vágányzárra is kell, hogy számítsanak a Fogaskerekű Vasút utasai.

A hatóság ugyanis lezárta a pályát Erdei iskola és Adonis utca között az augusztus elseji kisiklás miatt. A pályaállapot felelős normalizálásáig az adott szakaszon a vonatok nem közlekedhetnek

- áll a bejegyzésben.

Augusztus elsején kisiklott a fogaskerekű, azóta egy szakasz le van zárva

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján az szerepel, hogy augusztus elseje 20:54-től kezdve a vonalon műszaki ok miatt rövidítve jár a fogaskerekű, az Erdei iskola és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

A BKK alternatív eljutási lehetőségként a 21-es, a 212-es és a 21A autóbusz igénybevételét javasolja, a kerékpárral együtt utazó utasoknak a 212-es autóbuszt ajánlják, amelyen teljes üzemidőben, minden nap megengedett a kerékpárszállítás.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: a bkk is jobban teljesít. Minimum egy óra kell ahhoz ha nem fél nap, hogy eljuss Budáról Pestre a széttúrt felújítási munkálatok miatt.Máshol egy főpolgármestert már rég magával rántott volna az ilyen rendszeres közlekedési káosz nyáron. Itt akarnak olimpiát? A tömegközlekedési eszközök már megnyerték a nyári csiga olimpiát, araszoló buszok és villamosok, zsúfot metró, dühös tömeg. De tűrjük ezt is.
jesz
ültem a fogason (bár ne tettem volna, mert féltem) és azóta nem csodálkozom a kisikláson.felfelé is lassú, lefelé is lassú, mégis kisiklik? olyan szar a pálya.
papa.49
@jesz: Ennek kiküszöbölésére találták ki a KARBANTARTÓKAT, na nem azokat akik az íróasztal mögött tartják karban a karjukat !!!
papa.49
@Commenter: Erre nem tudok jó választ adni, szerencsémre nekem nem kell ebben a Bp.i csigatempóban részt vennem !!!
De mindenkivel együtt érzek, ez borzalmas lehet !!!
Commenter
@papa.49: ez van. Majd egyszer ez is megváltozik talán, ha nem mindent egyszerre és nem nyáron újítanak fel de valakiknek ez is nagyon megéri, minden nyáron.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.