A Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. három év alatt 8 milliárd 655 millió forintból kívánja felújítani, illetve helyreállítani a budai Vár falait. A 8 milliárd 655 millió forint keretösszegnek számít. Ebből - egyebek mellett - a következőket kell elvégezni: több esetben kiderült, hogy a több rétegben épült történeti falaknak vagy nincs vagy nem megfelelő az alapozása, ezért elsődleges az alapok vizsgálata, föltárása és kiegészítése, a történeti falak közül vannak, melyek a korábbi műemléki helyreállítás során középkori felületükkel mutatkoznak meg és vannak, melyek a 19. század folyamán készült köpenyezést mutatják - a középkori falfelületek esetében a munka restaurátori felügyelettel végezhető csak, a hiányok pótlására csak a meglevő kő- és tégla anyaghoz minőségben, színben és textúrában hozzá igazított elemeket lehet használni, a II. világháború után készült javítások esetében cementes (sokszor a környezetnél sokkal erősebb) anyagokat...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szerintem is így lesz kerek ez az év a NER-nek csúfolt, vár alakú konszolidált trágyahalom oldaláról nézve: azzal egyidejűleg, hogy minden idők leggazdagabb miniszterelnöke (értsd: a leggazdagabb plebejus magyar) munkahelyileg az alattvalók feje fölé költözik, hogy onnan köpködhesse puritán módon a szotyolahéjat szerteszét. Hogy holnaputántól a nevükre íratják a budai Várat, amit legfeljebb kettes csoportokban, fejpénz megfizetése és TEK-es felügyelet mellett lehet megközelíteni csak azért, mert a terhelt gyerekkorú, skizofréniára hajlamos, küldetéstudattal vastagon megvert gátlástalan nép gyermeke túltolta a demokratikus felhatalmazás rozsdás biciklijét? Magyar emberek számára no-go zónává silányul ezután minden olyan létesítmény, ahol a "zemberektől" és a valóságtól elszakadt, elcseszett sufnijogász és diktátorkezdemény rettegve tervezi a hatalomba csimpaszkodó életfogytiglanra berendezett luxuséletét a puritán falak közé zárva? Az a brancs beszél értékekről, amelyik történelmi jelentőségű freskókat tüntetett el a budai Várban, és az 56′-os Intézetet a pribékjei cégében. Micsoda osztályöntudat, micsoda parvenü gőg dolgozik az elvtársakban. Fillérekért bérelt úri otthonaik valahogy mind a Várban vannak, közel a fennséges segghez. Gyakorlatilag a teljes Budai Vár és annak környékének fideszes elfoglalásának vagyunk bamba szemlélői. A törökök is cselesek voltak, amikor turistaként szállták meg a környéket, de a fideszesek még ennél is rafkósabbak. És egytől egyig mélységesen meg vannak sértve, ha esetleg a sajtó rá mer kérdezni a dologra. A budai vár falainak helyreállítását majd valamelyik kedves stróman, vagy annak vazallusa nyeri.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi1.wp.com%2Fm.cdn.blog.hu%2Fva%2Fvaranus%2Fimage%2FFabius%2Fk%25C3%25A9p%2Fsz%25C3%25A9kh%25C3%25A1zv%25C3%25A9d%25C5%2591k.gif&key=5nZZR0kaiu65uXnCd_0b4A&w=600&h
CsipkeRózsa
És, melyik század szerint épült Orbán terasza?
tudode
Csak nem nyertek a LOVIN, hogy így szórják a KÖZLÓVÉT, miközben magasról leizélik a tagorzság hatáskörében maradt alrendszereket!
.
Remélhetőleg nem OLYAN MINŐSÉGBEN, mint a VÁRBAZÁRT, amelyet többször adták át a várnegyednek azon részét, amelyhez minden regnáló kormány hozzátett ahhoz, hogy eltünjön a II. világháború romhalmazai!
.
---- Ilyen volt Budapest a bombázások után, és ilyen most
.
www.origo.hu/foto/20140404-budapest-a-masodik-vilaghaboru-utan-es-most-elotte-utana-interaktiv-kepeken.html

----- Ilyen nyomokat hagyott a háború Budapesten
.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/ilyen-nyomokat-hagyott-a-haboru-budapesten/
.
www.youtube.com/watch?time_continue=123&v=Zl3PkUex7Wo
.
Nem történik egyéb, mint EZEK felélik a jövőt a rongyrázásukkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.