Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik – közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

Amit mindig tudni akart a rezsiutalványról

Fónagy János elmondta, az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá – tudatta.

Hozzátette, a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult. A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Fónagy János a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában arról beszélt, Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak.

Forrás: MTI

Nagyvilág - 2020. September 29., 19:38
Nem elég célzott az EU gyermekszegénység elleni fellépése
Itthon - 2020. September 29., 18:25
Orbán Viktor pénzben fogadott a Fradira

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A hatalmas érdeklődés miatt nem férni fel a felcsúti játékvonat legközelebb induló járatára. Lássuk, hogy a teljesség igénye nélkül kik azok, akik rendesen "kimaradnak". 1. Nyugdíjas-otthonok lakói. 2. Állandó kórházi kezelés alatt álló tartósan betegek. (Otthon nem találják őket, államkincstárazni nem tudnak.) 3. Azok, akik ugyan nyugdíjasok, de a házastársuk nem és tőle szedik be a rezsit a szolgáltatók. 4. Többgenerációs együtt élő családok, ahol a nyugdíjas "eltartott". 5. Demens, gondnokság alatt álló nyugdíjasok. 6. Olyanok, akik szilárd tüzelővel fűtenek, ásott, vagy saját fúrt kútból nyerik az ivóvizet és az áramszámlájuk jelképes. 7. Nyugdíjas házaspár esetén akinek nincs nevén közüzemi számla, azaz pl a mama, ha minden a papa nevén van. 8. Albérletben élő nyugdíjas vagy rokkantnyugdíjas, ahol a közüzemi számlát ugyan ő fizeti, de a tulaj nevén van. Lehetne még folytatni . Nos ők is rendesen ki lesznek hagyva, pedig ha valakinek, nekik igazán számítana az a 9 ezres! 2, 3 millió nyugdíjas így cirka 1,3 millióra le lett szűkítve. No de micsoda propaganda épült erre az egészre! Át van ez gondolva! 2,5 milliárd Ft az utalvány gyártási költsége (papíron). Ebből min 20% azaz 500 millió Ft. az alkotók jutalma. Rohadjatok meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Hurrá! Akinek már villanyt is kikapcsolták 6-7ezer forintért eladhatja az utalványait!
Eladott Ország
Jut eszembe, kemény parlamenti munka, amiért nemrég brutális fizetésemelés is járt. Tekintsük meg Fónagy János aggkorú, volt MSZMP párttag , jelenleg fideszes államtitkárt, ahogy épp elalszik a parlamentben.
www.facebook.com/hirtv/videos/2001606169857936/
Olyan keményen dolgozott az államtitkár úr, hogy egyszerűen képtelen volt ébren maradni. Mit meg nem tesznek az állampárt politikusai azért, hogy több millió magyar állampolgár jobb életet élhessen. Elképesztő szorgalom és kitartás ez, nem más. Jár a vastaps Fónagy János Úrnak, így nagybetűvel.
vacsi
Ha az utalvány nem névre szóló, akkor valóban, bárkinek át lehet adni - rokonnak, vagy akár pénzért idegennek is. Mint a csecsemőtejet is eladták sokan...
simmering73
"A gáláns ajándék úgy van kitalálva, hogy lehetőleg minél kevesebben élhessenek vele. Névre szól, csak személyre szóló csekket lehet vele befizetni és csak személyesen a postán. Persze a magyar nyugdíjasok köztudottan jó egészségnek örvendenek, ezért egy kis mozgás meg sem kottyan nekik a legközelebbi, 26 km-re lévő postáig
Banki átutalás, csoportos beszedési számla meg ilyen úri huncutságok esetén nem használható. (Ha még bírják rekeszizommal, folytatjuk.) Ennél is szellemesebb az a megoldás, hogy csak és kizárólag gázra vagy villanyra költhető. A másik jópofa trükk, hogy három darab háromezres utalványt küldenek, ami azt jelenti, hogy ha a petróleumlámpával világító nyugdíjas villanyszámlája pl. csak 1800 forint, akkor a 3000-ből nem kap egy fillért (ha még lenne) sem vissza, de ha 4500, akkor a különbözetet csak készpénzben fizetheti.
A hab a tortán, hogy a rezsifblöff óta a magyar lakosság Európa egyik legmagasabb gázárát fizeti, mivel a gáz- és áram világpiaci ára jócskán csökkent az elmúlt években, így az állam olcsón megveszi és drágán adja el hálás népének, a haszon pedig ismert és ismeretlen oligarchák zsebében köt ki."
nepszava.us/marko-beata-9000-forintert-3-ev-szabadsagvesztes/
Borsodi
Tehát el is adhatjuk,de ami nem kerül kiosztásra azt ellehet tüntetni mert nem névre szól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.