Természetesen sportcsarnok épül, ami mellé parkolóház is dukál.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...és gondolom oda csak ufok fognak járni nem azok az emberek aki kézzel-lábbal tiltakoztak az építkezés ellen...
verőce21
@Nessy: (17:38) Nem volt hosszú, ismerem én ennek a menetét, vagyis minden eshetőségét.
(17:26) Amit fentebb írsz, jól látod a működés hiányosságait. Már az 1970-es évek elejétől belátták ezt a hiányosságot az üzemeltetők(mi még az NDK-ból loptuk ezt a tapasztalatot), és a tömbös kórház a megfelelő építési mód, vagy rendszer. Ezen belül is szoktak hibázni a tervezők, üzemeltetők, mert sokszor ma is az "egycsöves" kórházat valósítják meg. Pedig kétszintes összekötő folyosókat kell létesíteni. Alul a hullaszállítás, szennyes ruha, szervíz, közműfolyosók,...sebesültek beszállítása mentőhelikpoter leszállótól, stb... felső szinten a betegközlekedés, ebédszállítás, tisztaruha, személyzeti átjárás...
Sajnos még ma is tízmilliárdokért valósulnak meg úgy tömbösítések, hogy ezt a szempontot figyelmen kívül hagyják. Udvaron átjárni hullával, nem is lenne megengedett, pedig sok helyen így van. Az exit liftek létesítése is sürgető lenne sok intézményben...
Nessy
@verőce21: Tökéletesen igazad van! Tudod, csak 50 évet dolgoztam az egészségügyben, betegágytól a finanszírozásig, sőt, azt országos szinten.Két új épülettel bővült a kórház a 80-s években,, és az alapoktól voltunk páran akik nap nap után követtük, és még így is akadtak a végén szarvas hibák, amit már nem lehetett korrigálni. De azért a műszakiak sok mindent megoldottak.
Amszterdamban egy ilyen pavilonos rendszer mellett felépítettek egy 6 emeletes szuper kórházat, automatizál szállítási rendszerrel stb. Amikor átköltöztek a betegek, a pavilonokból amit meghagytak modernizálva más funkcióra, amit nem azt lebontották és hatalmas park lett a helyén.
Úgy éreztük, mikor ott jártunk, hogy ilyen csak a mesében létezik. Nálunk csak ott, és nem a város szélén, hanem központi helyen ahol minden rendelkezésre állt.
verőce21
@Nessy: Köszönöm kedves szavaid...Évtizedekkel ezelőtt én két megyei kórház tervezésében vettem részt az NDK-ban. Sőt a tervezői művezetését évekig többnyire egyedül láttam el...Jó tanulóévek voltak. Majd pályát módosítottam...mára belülről látom az egészségügyet...
A holland eü. nagy élmény!
csak úgy....
@verőce21: rólad az isten sem mossa le,hogy fantaszta vagy ! a bábeli torony építésében,mint tervezö vagy mint malteros lyány vettél részt ? te,föltehetöleg idöutazó? mint a sorosbérencek többsége! honeckerrel találkoztál a DDR be?
nagyon szart fényt festesz ám a fideszre a hazudozásaiddal...
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: A cirkuszba való vagy, hogy mutogassanak...! Van másik...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.