Nem engedték közvetíteni a Mérce újságíróját az önkormányzati ülésről, a telefont is megpróbálták elvenni tőle.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@1magyar: FideSS tévé?
Akkor miért nem engedték a mérce újságírójat közvetíteni az ulesrol? Kicsit ellentmondásos nem de?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Láttam a lakásról a felvételeket tv-ben, a WC úgy össze volt szarva, hogy helyben elájultam volna.
Rengeteg sörös doboz szétdobálva (mert arra volt ereje) Iszonyat kosz, piszok volt az önkormányzati bérlakás, amit ugye a köz ad az ilyeneknek.
Én minden önkormányzat helyében ellenőrizném a lakások állapotát legalább 3 évente és ahol ilyen van azonnali hatállyal kilakoltatni és soha többé nem adni neki szociális bérlakást.
Még nagyon humánusan jártak el,hogy szereztek neki lakhatást.
Yoda69
@1magyar: FideSS tévé?
Akkor miért nem engedték a mérce újságírójat közvetíteni az ulesrol? Kicsit ellentmondásos nem de?
Dr plágium
Egyáltalán 1 perc alatt jut idő bármire is?
@1magyar: Valóban olyan volt, de segítettek neki és rendbe tették. Utána már vigyázott és nem volt szemét és kosz a lakásban.
emerencia
@1magyar: A társasházunkban is él néhány hasonló korú idős ember, akik látszólag jó egészségnek örvendenek korukhoz képest de gondozó/takarító jár hozzájuk és naponta ebédet hoz nekik a futár. Fogalmam nincs ki finanszírozza ezeket de azt tudomásul kell venni, hogy vannak akik idősen már nem tudják magukat ellátni. Ilyenkor szükség lenne segítségre a megalázás helyett. Bennem felmerült a személyiségi jogok kérdése is, mert nem tudom milyen alapon mutogatták a tévében az otthonát. Ráadásul úgy hallottam, hogy négy gyermeke van, felfoghatatlan számomra, hogy ők sem találtak valami megoldást. Állítólag a szomszédok is tudtak arról, hogy az idős úr mentálisan és/vagy fizikailag nincs rendben és nem képes már ellátni önmagát de ezek szerint senkinek nem jutott eszébe, hogy jelezze ezt az önkormányzatnál, családsegítőnél, stb. Azért is fizetjük a közterheket, hogy ilyenkor szakszerű szociális segítséget nyújtsanak annak aki rászorul! Beleborzadok, hogy a szándékosan elsilányított munkakörülmények, az egyre emelkedő nyugdíjkorhatár, a rossz egészségügy mind-mind elősegíti, hogy idős korára az ember egyre jobban lerobbanjon. A hétköznapi fasizmusban a következő lépés a szakszerű szociális segítség helyett ezek szerint a megbélyegzés, az idős ember utcára lökése. Mivé lett ez az ország!!! Nem gondoltál arra, hogy egyszer te is járhatsz így?
Málna
@Dr plágium: Többszöri takarítás után sem változtatott az életmódján, sőt egy idő után már segítséget sem fogadott el.
Málna
@emerencia: Nem tudja ellátni magát, de a mindennapi sörét meg tudja venni és meg tudja inni. Csak arra nem képes, hogy a dobozát a kukába dobja.
A szomszédok jelezték a problémát az önkormányzatnak, sőt volt, aki ki is takarított nála.
Próbáltak neki segíteni, de nem sikerült, nem működött együtt. És nem utcára tették, hanem egy szeretetotthonban helyezték el.
Az meg valóban elgondolkodtató, hogy valakinek négy gyereke van, de egyik sem gondoskodik róla.
1magyar
@Málna: Megeshet, hogy a 4 gyerekével sem törődött korábban, akkor is a sörös dobozokat részesítette előnyben. Ki tudja? De annak oka van ha a gyerek nem törődik a szülővel.
Málna
@1magyar: Ezt pontosan így látom én is.
emerencia
@Málna: Nem vitatkozom mert a bácsi esete szociális szakmai kérdés. Tudtommal azért végzik el sokan klf. szinten a szociális munkás szakot, hogy ilyen helyzetben tudjanak a társadalom józan része által elvárt szakszerű ellátást nyújtani. Azt viszont még én is tudom, hogy az idős ember megszégyenítése és hajléktalanságba taszítása nem egy huszonegyedik századi EU-s tagországhoz méltó megoldás. Még akkor sem, ha az illető életvitelében előfordulnak a hatalomnak nem tetsző dolgok. Még fideszül gondolkozva is megéri az időseket, elesetteket felkarolni, gyógyítani és lehetőleg a bérelt vagy saját tulajdonú lakásaikban megtartani mert így a nyugdíjukat fogyasztásra, áfára költve jelentősen hozzájárulnak a nertársak további gazdagodásához. A környezetéből kitaszított időst lakhatása akaratán kívüli megszüntetését követően be lehet zárni valamely alacsony színvonalú olcsó tömegszállásra vagy "otthon"-ba, le lehet nyúlni a javait és lehet számára csökkentett patyomkin egészségügyi szolgáltatást nyújtani, hogy a lehetségesnél hamarabb meghaljon. Hosszú távon viszont egy civilizált országnak nem érdeke az idősek életminőség romlás általi halálának elősegítése mert ha látják az aktív korúak, hogy milyen életre számíthat az ember a hazájában egy ledolgozott élet után, egyre kevesebben fognak itthon élni, dolgozni, gyermeket nevelni még annak ellenére sem, ha fiatalon hitelekkel és sok-sok közpénzzel csábítja őket O1G un. "családvédő" rendszere.
Málna
@emerencia: Akkor még egyszer leírom: nem taszították hajléktalanságba az öreget, csak szeretetotthonba vitték, ahol állandó felügyelet alatt lehet - mert egyértelmű, hogy ezt igényli.
Az életvitelében pedig nem a hatalomnak nem tetsző dolgok fordultak elő, hanem a szomszédoknak nem tetsző dolgok. És mivel ezen többszöri próbálkozás után sem lehetett tartósan javítani - egyértelműen a bácsi hibájából - így kénytelenek voltak kiszakítani őt a környezetéből. Teljesen jogosan, végre már a normális életmódot folytató szomszédokat védve.
Az én kedvemet ez az eset biztos nem veszi el semmitől, mert bár nem ismerem a bácsi előéletét, sokat elárul róla, hogy a négy gyereke közül egy sem foglalkozik vele.
reagens
@Málna: Nagy valószínűséggel se kedve se ideje nincs az önkormányzatnak hőbörgő, hazudozó ellenzéki firkászok mocskolódásaira válaszolni ezért inkább megkerülik őket. Jó ilyenkor a zárt ülés és takarodjon ki a teremből, aki nem érintett. Főleg a Mérce nevű szennysajtó uszítója!
1magyar
@emerencia: Én sajnos ismerem az ilyen problémát és mellettem (én tulajdonos vagyok) önkormányzati bérlakás van, ahonnan bűz áramlik a lépcsőházba és a nyitott ajtójukon keresztül.
Én megdolgoztam a lakásért és nap mint nap az ingyenélők szagát kell szagolnom.
Más baj nincs velük, de felettem szintén egy ilyen lakás van ahonnan a cigiszag árad már hajnal 5-kor és nem nyithatom ki az ablakot ilyen nagy melegben.
Szarok rájuk ha nem képesek az alapvető higiéniai szabályokat betartani.
reagens
@1magyar: Az ilyenek miket nevelnek a gyerekeikből? Jó lenne egy statisztika az álszenteskedés helyett!
emerencia
@1magyar: Pl. a tulajdonosok által lakott társasházban az eszközkezelős lakásban lakók nem fizetnek közös költséget amire rettenetesen szükség lenne a negyvenvalahány éves lift felújításához vagy cseréjéhez. (Nem idős egyedülállók.) Vagy. Egy toronyházban valakinek az a mániája, hogy valamely felső emeleten az erkélyen cigizik és az égő cigicsikket ledobja. Nem tudják a többiek, hogy ki az pedig már egy kisgyerek száradó pulóverét is sikerült tönkre tennie. A gyerek elkeseredésében levelet írt a szomszéd néniknek és bácsiknak de fölöslegesen tette mellé a sérült pulóverét. Aztán itt vannak a szagok. Az egyik embert zavarják, a másikat nem. Sorolhatnám napestig. Az ember megpróbál alkalmazkodni az ilyen jelenségekhez de van amihez nem lehet.
1magyar
@emerencia: Még ilyet nem is hallottam,hogy közös költséget ne fizessen valaki.
emerencia
@1magyar: Sajnos olyan is van, hogy nem fizet, sok-sok százezerrel tartozik miközben pereli a házat ahol lakik pl. olyanért, hogy rossz helyen van az egyik betű a jegyzőkönyvben vagy ő úgy látta, hogy mikor szavaztak valamiről, nem mindenki tartotta fel a kezét hónapokkal azelőtt. A lakótársakat becitálják tanúskodni akik hiába mondják, hogy szerintük szabályos volt minden, a per csak húzódik. Amíg perel a tulajdonostárs, addig nem fizet mert megteheti és csak röhög a többieken! (Ennyit az orbáni jogállamról.) Mostanság állítólag volt valami jogszabályváltozás és a közös képviselő szerint ezektől az emberektől is könnyebben behajtható lesz a közös költség elmaradás. Hát, majd meglátjuk...
reagens
A nemfizetőkkel elég lenne annyit tenni, hogy lekapcsolni őket a szolgáltatásról. Víz, villany, gáz ugrik, aztán ha kezdi megenni a kosz, lehet szabálysértési eljárást indítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.