Trócsányi László fideszes európai parlamenti (EP) képviselő levélben értesítette Antonio Tajanit, az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) elnökét, hogy európai uniós biztosi jelölése következtében nem indul a szakbizottság alelnöki helyéért – közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Trócsányi László visszalépett az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnöki jelöltségétől
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A parlamenti szakbizottság kedden szavazott volna a képviselő alelnöki pozíciójáról.

A Fidesz EP-képviselője levelében kifejtette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan őt jelölte az Európai Bizottság magyar tagjának, ezért biztosjelölti teendőinek maradéktalan ellátása érdekében nem tudja vállalni az AFCO alelnöki jelölést.

Az Európai Néppárt frakciója a közeljövőben új fideszes jelöltet állít az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki pozíciójára, és ezt követően kerülhet sor a szakbizottsági szavazásra az alelnöki tisztségről

- közölték.

Az Európai Parlament szakbizottságai eddig négy magyar képviselőt választottak alelnökökké július közepén tartott alakuló ülésükön. Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és védelempolitikáért felelős szakbizottság (SEDE) második alelnökének választották, Ujhelyi István szocialista képviselő az EP közlekedéssel és idegenforgalommal foglalkozó szakbizottsága (TRAN) harmadik alelnökének nevezték ki, Winkler Gyulát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselőjét pedig a nemzetközi kereskedelemért (INTA) felelős szakbizottság második alelnökének választották.

A képviselők több szakbizottság esetében is szeptemberre halasztották az alelnökökről szóló szavazást. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő (állampolgári jogi, belügyi bizottság, LIBE) kinevezéséről várhatóan szerdán döntenek. Információk szerint Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő kulturális és oktatásügyi bizottságában (CULT) betöltött alelnöki pozíciójáról pedig szeptember második felében tartják a szavazást.

A november elején hivatalba lépő, új összetételű Európai Bizottság biztosjelöltjeinek személyéről nem adtak még ki hivatalos brüsszeli tájékoztatást, a nevek azonban ismertté váltak a tagállamok bejelentései alapján.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Trógercsányi nem várta meg a seggberúgást...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Trógercsányi nem várta meg a seggberúgást...
Sámannus
No ez egy nagyon helyes lépés volt ecsém! Ritkán adok valakinek igazat. Jobb lett volna, ha oda sem mész.
man at work
Nem vette volna jól ki magát egy hatalmas fideszes bukta, az önkormányzati választások előtt, amin bizony a releváns sajtó elrugózott volna egy jó ideig, és ez jelentős mozgatóerőnek számított volna az ellenzéki oldalon.
Mert fideszes gyökér ugyanannyi van, de marhára nem mindegy, hogy az ellenzéki oldalon mennyi embert lehet kirángatni a letargiából, a közömbösségből, és cselekvésre bírni olyasmi üzenettel, hogy bizony a fideszesek simán verhetők, ha elegen és eléggé hallatják a hangjukat.

Azt kéne megérteni, hogy nincsenek jók... jó politikusok.
Egy jó ember nem megy el politikusnak, mert pont a "jósága" miatt nem vállalja fel a politizálással járó temérdek emészthetetlen szutykot.
De vannak fokozatok.
Kezdve azokkal, akik tényleg jót akarnak (és ezért bevállalnak ezt-azt), eljutva a másik végletig, mint pl. amilyen Orbán, aki velejéig gonosz és akit magán kívül semmi és senki nem érdekli, és ezek azok, akik a sajátjaikat is képesek elpusztítani, feláldozni, hogy nekik... egyedül csak nekik, jó legyen.
És bizony Orbán Viktor, és a választottai a legeslegrosszabbak mind közül !!!

Ja, és mi van Ursula von der Leyen dicsőítésével?
Kiderült, hogy még sincs hét gyereke, vagy mi a rák történt?
man at work
Hitler is jó politikus volt, de milyen ember volt?...
Nem csak a saját népét volt képes feláldozni a saját önös céljai érdekében (mert az ugye mindenkinek meg van így sok évtized után is, hogy Hitler semmit nem az ország dicsőségéért csinált, hanem a maga dicsőségéért - ahogy az összes diktátor, diktátorhajlamú köcsög), hanem a népe fiataljait is képes volt feláldozni - gyerekkatonák.

Orbán ugyanez a fajta !!!
Magyarországon meg tudta szüntetni a fékeket és ellensúlyokat, de Európában, nem.
Hidd el, Orbán legnagyobb szívfájdalma, hogy Magyarország Európában van, hogy keresztény, és hogy ő nem lehet korlátlan pusztító diktátor.
Orbánnak nem jött be az élet !!!
Az a sok munka a semmiért...
A szabadság szellemét itt (is) csak ideig-óráig lehet elfojtani, de aztán a mélysötétség 5 árnyalata,, a fogcsikorgatás múltával, újra kivirul az élet öröme - és eljön a tavasz 64 millió színárnyalatával...
Néha tényleg nem lehet tenni semmit, csak túlélni.
De őrizd a magot, hogy amikor újra jó lesz a föld, újra elég esőt, kap, kikeljen benned is!
Ne add (f)el..
Ne veszítsd el..
Ne mondj le róla..
SOHA !!!
csak úgy....
sokan ígérgették,hogy hamarosan orbán vezeti az EU-t ...,lenne valami...
RonaGyuri
@Qqberci: @Sámannus: @csak úgy...: ráadásul megint úgy akarják beállítani, hogy nagyon megy a hajójuk! =))
dr. prédikátor
Trumocsi! Fogd a batyudat és takarodj a picsába még mielőtt nagyobb pofont kapsz!!!
tudode
A világháló szerint is a part vonalra félretett Trócsányi olyan gazdit szolgált, afr valójában egy politikai gazember lett, elkövetve országa ellen, a leggyalázatosabb bűnt, lapítva mint a melléktermék a mocsokban. elterelve a figyelmet az ellebségkereséssel
.
www.google.com/search?q=o+rb%C3%A1n+haza%C3%A1rul%C3%B3&oq=o+rb%C3%A1n+haza%C3%A1rul%C3%B3&aqs=chrome..69i57j0.29591j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
,
.
Pedig a rendszerváltás reménysége volt, de elvette az eszét a zsibizés!!!
,
Ennyi vámszedő cinkostársat még nem nemzett a föld!!!
szaboria1
Gyorsan tett egy kijelentést, mert érezte neki ott nem terem babér. Kezd úgy látszani a fidesz kiesik a néppártból és szépen magára marad. Olasz barátja is ment a levesbe.
Macskaszem
@reagens: lehet ügyesnek is nevezni. A sz@rt is lehet csokoládénak is nevezni, de attól még sz@r .
kereső
Ez jó! Ez olyan igazi fidesses. Vagy rosszul emlékszem, hogy trócsányi már az EP választás előtt meg lett nevezve, mint várható Európa Biztos , hogy a magyar kormány őt delegálja az EB-be? Ugye nem az én memóriámmal van baj? Ez "ügyes poltizálás"? Nem. Ez egy ócska belföldre, a mnolylepke emlékezetű mimagyaroknak szóló hazugság.
Macskaszem
@kereső: Kb olyan mint az "önként" felfüggesztés a néppártból. Tró(ger)csányi is "önként" lemondott a pozícióról.
reagens
@Macskaszem: Sőt! Még egy liberálist is lehet hazafinak nevezni! A szöveg bármit elbír!
dr. prédikátor
@reagens:Nyikari cerkóf!!! teis elbírod a nagy lófaszt a kezedbe, egyet meg a seggedbe hogy ne felejts el mi van a seggedbe!!! Patkányivadék!!!
Macskaszem
@reagens: A liberális sokkal inkább hazafi mint az illiberális, az autoriter, meg a diktatórikus.
karma1
@RonaGyuri: Na, mi van futyisz? Miert nem rugoztok inkabb azon, hogyha mar az EPP-nel ti fuggesztettetek fel magatokat, akkor ideje kijonni ebbol az onkentes szamuzetesbol nem? Vagy hazudtatok volna?
Ejnye,...;o)))))
reagens
@Macskaszem: Azért van liberális véleményterror és gondolatrendőrség meg cenzúra!
reagens
@Macskaszem: Olvass és megvilágosodsz!
Macskaszem
@reagens: Neked nagyobb szükséged van rá. És legalább néha dobd le a narancsszemcsit.
reagens
@Macskaszem: Nézz ki a vöröscsillag mögül!
Macskaszem
@reagens: Te meg az orbán hájas segge mögül.
reagens
@Macskaszem: Ugye te sem szeretnéd, ha fokoznánk ezt? :-)))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.