Az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a több ember életét veszélyeztetve minősítő körülmény megállapítását és a vádlott büntetésének súlyosítását – azt, hogy csak később lehessen feltételes szabadságra bocsátani – indítványozza a Győri Fellebbviteli Főügyészség a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében – tájékoztatta Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész hétfőn az MTI-t.

Bőnyi rendőrgyilkosság: Győrkös büntetésének súlyosítását kéri a másodfokú ügyészség

A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös Istvánt bevezetik büntetőperének tárgyalására a Szombathelyi Törvényszéken 2018. szeptember 28-án. A vádirat szerint Győrkös István bőnyi lakásán a Készenléti Rendőrség hatósági engedély nélkül tartott lőfegyverek gyanúja miatt tartott házkutatást 2016. október 26-án. A vádlott három lövésből álló sorozatot adott le egy 46 éves rendőrre, az egyik lövedék az áldozat fejét érte, aki belehalt a sérülésébe.

A Szombathelyi Törvényszék június 21-én Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben állapította meg.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a házkutatást vezető, a vádlottnál lévő fegyvert észlelő, a lövések elől kitérni próbáló, a gépkarabély csőtorkolatához közel lévő rendőr alezredesre három lövésből álló sorozatot adott le, amelyek közül az egyik a sértettet a fején eltalálva megölte.

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete túlnyomórészt törvényes és megalapozott, de a vádlott terhére további minősítő körülmény is róható. Emellett a vádhatóság szerint a büntetés céljait nem elégíti ki, ha a kivételesen nagy tárgyi súlyú bűncselekményért a társadalomra nagy veszélyt jelentő vádlottal szemben kiszabandó életfogytig tartó szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás esélye a lehető legkorábbi időpontban megnyílik.

A vád szerint 2016. október 26-án Győrkös István bőnyi lakásán gépkarabélyból rálőtt a nála engedély nélkül tartott fegyverek és lőszerek miatt házkutatást tartó rendőrökre és halálosan megsebesítette az egyik intézkedő rendőrtisztet. A rendőrök viszonozták a tüzet, a támadó is megsérült.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Varga György

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Legyen már legalább 150 év mint Amerikában, annak is pont ennyi értelme van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@justhpeter: Az újabb tárgyalásnak már nincs értelme csak felesleges pénz kidobás.
simmering73
A főügyész úr vagy matematikából vagy biológiából volt harmatgyenge.
vacsi
@szaboria1: Ezt a férget még valaha ki akarják engedni?! Megölt egy rendőrt - méghozzá szándékosan, előre megfontoltan! Lehet, hogy nem él 100 éves koráig, de azzal a tudattal vonuljon börtönbe, hogy SOHA nem jöhet ki onnan!
szaboria1
@vacsi: Most néztem utána nem csak az ügyész de a védője is fellebbezett. Ha másodfokon is ez a 25 év marad akkor a börtönben fog meghalni.
durbincs
@simmering73: Bezzeg -Tahő magát megint abortálták? rettenet silány ?
vacsi
@szaboria1: Ennek természetesen nagyon örülök, de félek, hogy mégsem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 7., 18:49
Meghalt Reigl Judit