Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt tett feljelentést Niedermüller Péter VII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt, miután valaki egy bitófára függesztett Dávid-csillagot rajzolt az egyik erzsébetvárosi ellenzéki képviselőjelölt plakátjára.

A kampány eddigi legdurvább üzenetét rajzolták egy ellenzéki képviselőjelölt plakátjára

Az érintett jelölt, Borka-Szász Tamás a feljelentést megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, egy választópolgár értesítette az esetről, ezután fordult a polgármesterjelölthöz.

Niedermüller Péter úgy fogalmazott:

az eddigi kampány egyik legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állnak szemben. Leszögezte, nem egyszerű plakátrongálásról, hanem antiszemita gyűlöletcselekményről van szó.

A politikus szerint miközben a kormány zéró toleranciáról beszél az ilyen ügyekben, "jól tudjuk, legutóbb például Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat". Nem lehet úgy tenni, mintha a plakátrongálás egyedi eset lenne, mert az "szigorúan összefügg azzal a politikával, amit ez a kormány itt folytat" – közölte a polgármesterjelölt.

Hangsúlyozta, az ellenzéki politikusok soha, sehol és semmilyen formában nem fogadják el a gyűlöletbeszédet. Hozzátette, minden ilyen megnyilvánulás ellen fel fognak lépni.

Kérdésre válaszolva Niedermüller Péter azt mondta, az ellenzék már jóval korábban megállapodott arról, hogy nem vesz részt gyűlölködő, mocskolódó, az emberek személyes hitelességét támadó kampányban.

Újabb kérdésre azt felelte, az ellenzéki politikusok soha nem engednek meg maguknak olyan megnyilvánulásokat, mint Tarlós István főpolgármester, aki egy hangszóróval kiabált Tordai Bencének, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének az arcába, majd azt mondta, hogy a szellemi fogyatékosokat is el kell viselni. Hozzátette, a közösségi médiában rendkívül sok és durva támadást kapnak, de ezekre nem válaszolnak.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Mocskos szemét O1G patkány és csürhéje kiengedte a palackból a gyűlölködés szellemét! De mit lehet várni ezektől az osztódással szaporodó férgektől!!!Fitymasz csürhe !!! pusztuljatok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@teuton: De , orbanisztánban élek. Lehetséges, hogy naiv vagyok- de még mindig próbálok hinni az igazságszolgáltatás dolgozóiban! Lennie kell még ott is olyanoknak, akiknek megmaradt a gerincük.
durbincs
@kereső: ja 1000km-re S rettenet Ákkcentussal ? stb
durbincs
@Jozefina: @teuton:azt maguk ketten meg ? a Nidermayer babái ?
kereső
@durbincs: má' sokszor megmondtam, hanyagolj halfarok, mert különben - ingyom -bingyom tálibe, tu-tá libe málibe, mondsza csak orbán tálib-e?
durbincs
@kereső: a maga silány életmodjától ,persze csak erre telik ? repedt aggyal ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2020. September 24., 20:35
Tizenöt másodperc után lecserélték egy labdarugót
Szórakozás - 2020. September 24., 20:12
Elképesztő dolgot csinált egy magyar sminkes a postán
Itthon - 2020. September 24., 18:58
Csonka András is elkapta a Covidot