Szándékos, ellenzéket támogató politikai kampányfogásnak minősítette a Miniszterelnökség, hogy a birtokunkban lévő tervezet alapján megírtuk, milyen terv merült fel az állami bérlakásokkal kapcsolatban. Szerintük ez csak álhír, és a kormány ilyen döntést nem hozott. Tényleg nem, pont azt írtuk meg, hogy a javaslat még titkos, javában dolgoznak rajta - amit így idő előtt nyilvánosságra hoztunk.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@verőce21: Honnan tudod, csak nem gulyás gergelytől balfasz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@verőce21:...igazad van, nem keverem...főleg azért, mert ez csak egy szemléletes példa lett volna, nem a lényegi mondanivalóm...miszerint..."...hogy van ezeknek pofájuk itt rinyálni. Az egész orbáni ellenzékiség arról szólt 2002-2010. között, hogy a híveik folyamatosan szimatoltak és szivárogtattak...nem volt olyan szaktárca-, vagy kormányzati ötlet, kezdeményezés, melyet végig tudtak volna vinni, mert aljas módon ízekre szedték, ellehetetlenítették még azt is, hogy társadalmi vitára bocsássa a szakterület. Még népszavazási kezdeményezéstől sem riadtak vissza büdös 300 forintos vizitdíj miatt. Most meg miattuk rohad az egészségügy."
Ezen a meggyőződésemen pedig a korábbi kitérő mitsem változtatott.
Aki Én
@verőce IQ 21: Hazudsz! Nem volt veszteséges. Az adminisztráció csak egy részét vitte el a bevételeknek.
Jellemző, hogy mondjuk a hazug konzultációk adminisztrációs díjáért, meg úgy általában a sok milliárdos költsége miatt nem aggódsz. Pedig annak haszna semmi, költsége óriási.
Tények:
A vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése után egy évvel kevesebben mentek orvoshoz, kevesebb gyógyszer fogyott és az egészségbiztosító 2007-ben először nem volt veszteséges. Volt olyan kórház, ami a befolyt díjból új ágyakat és egyéb eszközöket vásárolt.
A felnőtt háziorvosi praxisokban 20-25 százalékkal csökkent a forgalom. A vizitdíjmentes gyermekorvosi praxisokban ezzel szemben mindössze 1 százalék volt a csökkenés. 2007 első 8 hónapjában 2 millióval kevesebb volt a fekvőbeteg ellátásban az ápolási napok száma, mint korábban. Jelentősen csökkent a gyógyszerforgalom, és havi egymillió vénnyel kevesebbet váltottak ki, ami főként a vizitdíjnak volt köszönhető.
Szóval sok előnye mellett megint sikerült a hátrányáról beszélni, azt is jócskán eltúlozva.
kokopelli
@Aki Én: ..azért csodálkoztam a végeredmény fideszes állításánál!Miért lenne a magyaroknál más eredmény
mint a németeknél! Ott az első 7-napért a kórházban is kellett fizetni!Igaz hogy nem ismerik a "hálapénzt"!! Csak
max.1-2€ a nővérkék (emeleti) kávéskasszájába elbocsájtáskor!
verőce21
@Aki Én: Sok volt a rendszerben a kivételezés. Sokaknak megengedte a díjfizetés elengedését - különböző címeken.
Már csak ezért is igazságtalan volt a rendszer, amit könnyű szívvel engedtek el az intézmények is. Dacára annak a sok "előnynek", amiket felhozol.
De összességében veszteséges tevékenység volt a rendszerre nézve. Nem csoda, hogy 83%-os volt a szavazati támogatása az eltörlésének!
Végülis ellentmondásba kerültél itt is önmagad állításával.
Aki Én
@verőce IQ 21: Szerinted mi, átlag emberek mennyit tudtunk akkor a rendszerről, mennyire volt képben bárki, hogy milyen előnyei vannak, ha vannak? Persze, hogy mindent ellenzünk, ahol fizetni kell.
Szerinted milyen részvétel és eredmény születne az Áfa eltörlését érintő népszavazáson?
kokopelli
...nekünk rontott a Gulyás!?...csak nem a szabadalmaztatott "Gulyás-ágyú"-jával ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.