Az izomsorvadásban szenvedő másfél éves Zente édesanyja gyűjtésük Facebook-oldalán jelentette be, hogy rövid idő alatt összegyűlt a célként kitűzött 700 millió forint. Az adakozókat arra kérte az édesanya, hogy már ne utaljanak többet, mivel az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg. A kisfiú egy ritka betegségben szenved, az egyetlen létező génterápia pedig 700 millió forintba kerül. Egy titokzatos jótevő egymaga százmilliót utalt a családnak.

Néhány hét alatt összegyűlt az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves kisfiúnak a kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Zente családja augusztus végén indította a gyűjtést, az akció szeptember 17-én kezdett felpörögni, másnap 35 millió forinton álltak, hétfőn 421 millió forint, 82 ezer euro és csaknem 9500 font volt már a számlán – írja a HVG.

Kedden még csak a kezelés költségének kicsivel több mint 60 százaléka gyűlt össze, szerda reggelre azonban már elérte a 700 millió forintot a felajánlások összeg, így Zente mehet a terápiára – írja penzcentrum.hu.

A kisfiú édesanyja a Rádió1-en szerda reggel azt mondta, hogy

egy ismert ember 100 millió forintos adományával gyűlt össze végül a kezelés ára.

A nagylelkű felajánló azt kérte, ne derüljön ki a neve.

A kisfiúnak a világ legdrágább gyógyszerére gyűjtöttek, amely a család reményei szerint javít majd az állapotán.

Zente 2018. február 28-án, tökéletes értékekkel született, és az első napokban semmi sem utalt rá, hogy bármilyen problémája lenne. Ám néhány hónap múlva kiderült, a kisfiút az izomsorvadás legsúlyosabb fajtájával, SMA-1 típusával diagnosztizálták. A Zentét érintő SMA-1 esetében a tünetek már az első hónapokban jelentkeznek, a légzőizmok bénulása miatt pedig a gyerekek a legtöbb esetben nem élik meg a kétéves kort.

A kisfiú a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pozitív elbírálásának köszönhetően néhány hónapos kora óta már kap egyfajta kezelést, melynek és a gyógytornának köszönhetően tud stabilan ülni, 25 percig képes a fejét tartani, jókedvű baba. A család most egy génterápiás kezelésre gyűjtött, ez kerül 700 millióba.

A kezelést jelenleg csak az Egyesült Államokban lehet elvégezni, kizárólag két éves kor alatt.

A szülők azt kérik a támogatóktól, hogy

támogassák továbbra is a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő kisgyermekeket és felnőtteket.

Forrás: HVG, 24.hu, Pénzcentrum

Címlapkép: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@verőce21: Valoban. Jo adakozo a magyar ember.
Arra viszont kivancsi lennek, hogy a vorosiszap katasztrofa utan osszegyult tobb mint 2 milliard most hol van. Mert hogy nem a karosultaknak az biztos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Bár a nejem is küldött, de ezt most hagyjuk.
Ateista létemre: Az Isten áldjon meg benneteket, akik beálltatok a sorba és egy KISFIÚért a saját pénzeteket is feláldoztátok. Sajnos duplán, mert egyszer már adó és egyéb címen ugyan már levonták.
Mégegyszer: Kösz. (nem vagyok családtag, barát, stb..).
reagens
Gyógyulj meg kis ember! Az adakozók előtt pedig le a kalapot.
fahrenheit451
Aztán, ha felnő és kommunista lesz, akkor mi lesz - ki fogja utálni?
Aztán, ha felnő, és újnáci lesz, akkor mi lesz - ki fogja utálni?

Cinikus leszek... ja, eddig is az voltam. Bocs!
Szóval az egész világon Ádám és Éva óta mindenki meghal. Köztük kimondhatatlanul sok gyerek - köztük kimondhatatlanul sokan kínok között.
Ja, a mai napon is éhen halt 18 ezer gyerek - szenvedve, kínok között (a napi egy dollárt kereső szüleinek nem, hogy 700 milliója, de még hétezer forintnak megfelelő összege sem volt, hogy megmentsék a gyereküket.

Ha ismernéd Istent, tudnád, hogy ez nagy baj, de ha ismernéd Istent, akkor azt is tudnád, hogy Ő minden sebet bekötöz - végül.
Igen, sajnos, várni kell a szabadításra, de ha egyszer bekövetkezik, elkezdődik, hát ne tudd meg mi lesz ott... Ja, de pont az a lényeg, hogy megtudd, hogy mi lesz ott.

Bezony, nemsokára kezdem az életmesét - Istenről, jövőről.

(Te azt hiszed lódítok, pedig nem. Oké, a reikivel és a kettlebellel egy kicsit túloztam, mert csak extrém esetekben gyógyít rákot, és pl. porckorongsérvet, és még akkor sem mindenkinél, de a testedben BIZTOS, hogy kiigazít minden rendellenességet - magától, helyetted, hogy te terveznél vagy gondolkodnál, úgyhogy tényleg intelligens. Mindenesetre én a saját szememmel láttam, amit láttam.)

Nincs szerencsétlenebb egy, a haláláig tervező embernél.
Én már kurva rég óta nem a halálig tervezek, és bár így is szarok a hétköznapok, mert halálig tervező szerencsétlenek között kell töltenem átutazóként azt a kis időmet, de amikor nem látsz, felül tudok emelkedni ezen - ÉS JÓ VAGYOK (Nem jól vagyok - a bebaszott, betépet segbekúrós buzi nácik, kommunisták, liberálisok, zöldek, zsidók, keresztények, muzulmánok, hinduk, buddhisták, voodoo-isták, és az összes mindenféle ember a földön is tudnak jól lenni - mert ez a fő cél, nem: Jól lenni?
Hanem JÓ vagyok - nagy különbség!
De csak akkor vagyok jó, ha kicsit nem figyelsz. ha nagyon figyelsz, akkor kicsit sem vagyok jó :)

Egyszer volt,...
Fantomasz
van érv a monolőgban ami igaz és elfogadható .
Fantomasz
@fahrenheit451: A többség itt ül ezt olvassa és k... ra nincs rá lehetősége hogy bármit is csináljon legyen az éhező Afrikai
vagy rászoruló Magyar .:-((((( És miért ? Mert jöttek és úgy döntöttek ezt a lehetőséget megvonják tőlük. :-(((((
Lepényleső
Pl;a Bethlen alap több mint 90 milliárdból gazdálkodhatott (határon túliak támogatása).
Működésre 1,5 milliárd helyett 2 milliárdot költöttek, 16 millióval nem tudtak elszámolni
(egyéb költség címen).(Természetesen az OTP bonyolítja a támogatások utalását.)
Azt még véletlenül sem lehet,hogy az itteni adófizetők pénzét a honiakra szánják,
szánjuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.