A szalmonellás betegek háromnegyede már elhagyhatta a Debreceni Egyetem gyermekklinikáját és a Kenézy Gyula egyetemi kórházat – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

A hajdúsámsoni szalmonellás gyerekek többségét már hazaengedték a kórházból
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a szalmonella baktérium okozta tünetek miatt

az elmúlt héten több mint 80 beteg érkezett a klinikára és az egyetemi kórház infektológiájára.

A héten több mint ötvenen térhettek otthonukba és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is: hétfőn hat, kedden négy, szerdán két új beteg került felvételre fertőzés gyanújával.

A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, illetve életveszélyes állapotban

- tette hozzá.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben.

Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik – jelezte korábban a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
HOGY KERÜLT A BACI A KAJÁBA !!! Ez lenne az igazi kérdés, és mit tettek, hogy ne legyen ilyen többet ???
jesz
aki lebetegedett, az soronkívül, jövedelemigazolás nélkül kap ötezer forintot, mondta a polgármester... Akkor harminc beteg feküdt kórházban...azóta akár száz is megbetegedett, tehát ők is jogosultak az ötezerre?

És felnőttek is betegek?
Eladott Ország
Gondolom a fideszes beszállítónál maradt nemi megromlott alapanyag, és hát kár lett volna kidobni. A Hit Gyülekezete által fenntartott iskolában népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági vizsgálat is indult, de a konyhát nem zárták be és rendkívüli tanítási szünetet sem rendeltek el, ami sok szülőt felháborított. Az ATV csatorna tulajdonosához köthető Szent Pál Akadémia és a Hit Gyülekezete összesen mintegy 758 millió forint állami támogatást kapott a kormánytól. Most gondolom, megy a szar lapátolása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.