Az eddigi három helyett négy alpolgármesterrel kezdi az új önkormányzati ciklust Debrecen – jelentette be a hajdú-bihari megyeszékhely újraválasztott polgármestere a jelölteket bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

Négy alpolgármester lesz az eddigi három helyett Debrecenben
Fotó: debrecen.hu

Papp László (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: mind a 23 egyéni körzetben meggyőző fölénnyel a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték a választást, ennek köszönhetően magabiztos felhatalmazással kezdhetik az újabb öt évet. Hozzátette: a következő ciklusban

nem három, hanem négy alpolgármester lesz. A városvezetés megerősítését azzal indokolta, hogy Debrecen súlya, jelentősége nagymértékben megváltozott az elmúlt öt évben.

Közölte: az eddig is alpolgármesterként dolgozó Széles Diána az egészségügyért, az ifjúságpolitikáért, a civil és társadalmi kapcsolatokért, a szociális területért és a turizmusért lesz felelős. Újabb öt évig Barcsa Lajoshoz tartozik majd a gazdaságfejlesztés és a költségvetés. Az előző közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, Balázs Ákos a városvezetésben új területként megjelenő városüzemeltetés és környezetvédelem ügyeiért felel majd.

A kulturális alpolgármester a leköszönő Komolay Szabolcs helyett január elsejétől Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója lesz

- ismertette a változásokat Papp László.

A következő öt évről szólva elmondta: céljuk, hogy Debrecen gazdasága tovább erősödjön. Reális célnak nevezte, hogy a 2020-as évek közepére, végére a város az ország legerősebb gazdaságával rendelkezzen. A városüzemeltetési és környezetvédelmi feladatokért felelős alpolgármesteri pozíció bevezetéséről megjegyezte: az új zöldterületek kialakítása, a lakótelepi fejlesztések, a tervezett erdőtelepítési program és a megújuló energiaforrások eddiginél hatékonyabb felhasználása mindenképpen indokolta, hogy ennek a területnek külön alpolgármestere legyen. Hozzátette: a város déli határában, egy 50 hektáros területen épül majd fel Debrecen első napelemparkja. A beruházás előkészítése már el is kezdődött.

Széles Diána közölte: számos turisztikai fejlesztés várható a városban a következő öt évben. Céljuk, hogy minél vonzóbbá tegyék Debrecent a turistáknak is. Az ifjúságpolitikában továbbra is nagy hangsúlyt kap majd a tehetséggondozás, és a civil szervezetek működését is támogatja az önkormányzat.

Barcsa Lajos a költségvetési stabilitás fenntartását emelte ki, megjegyezve, hogy az elmúlt öt évben mintegy ötven százalékkal nőtt a város iparűzésiadó-bevétele. A következő időszakban, miután az ipari parkokban letelepedett új cégek megkezdik működésüket, további bevételnövekedésre számítanak.

Balázs Ákos nagy kihívásnak nevezte, hogy a megújuló energiaforrások termelése, felhasználása a város üzemeltetésében is egyre hangsúlyosabban jelenjen meg.

A 2017 óta a Római Magyar Akadémia élén álló, korábban a Debreceni Egyetem olasz tanszékén dolgozó Puskás István közölte: szeretné még közelebb vinni Debrecent a kultúra nemzetközi hálózatához. Misszióként tekint arra, hogy a város kulturális élete minél több országban jelenjen meg, a debreceniek pedig az eddiginél is gazdagabb, magasabb minőségű kínálatból választhassanak.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Debrecen hatalmas súlya miatt nem lesz kevás az a négy alpolgármester?
namihami
A most vesztes Fidesz-korifeusoknak a megmaradt önkormányzatok kötelesek lesznek pozíciót létesíteni. Ha még így is kevés a szükséges hely, akkor államtitkári, helyettes államtitkári és szakértői állások létesítése ajánlott.
Szeparepa2
Nem baj, van elég lámpavas is, kötél is...
Józsipapa
Takarékos testület lesz. ...ja nem ...
Így herdálják az adófizetők pénzét !!!
Elmennek a jó kurva anyjukba !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok