Azt is, hogyan számol be a társadalomnak a tudományok eredményeiről, miután elvette tőle a kormány a kutatóintézeteket, mondta el Lovász László MTA-elnök az Inforádiónak. A Lendület Program még nem biztos, hogy folytatódik, ígéretek vannak, az új MTA-elnöknél pedig fontos, hogy jól tudjon együttműködni a stáb többi tagjával, az alelnökökkel, főtitkárral is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Kedves Elnök Uram! Itt az ideje, hogy külhonba menjen. Mert itt a tudományt semmire nem becsülik. Mert attól esetleg még okosodhatnak is. Jó a bérmunka, ahhoz meg a nyócáltalános.
RonaGyuri
a tudományt, Orbán csak az őt szolgálókat tűri! =))
görbetükör
Mert eddig nem volt jó.
Most majd jó lesz.
Hogy holnap mi lesz, azt csak Isten tudja...
kereső
Tisztelt Elnök Úr ! Jó munkát kivánok Önnek,hiszen nem sokára visszatér a kutatáshoz teljesen. Az új elnöki várományos meg imigyen mutatkozik be.(Freund Tamás neurobiológus):„… a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni – itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak élni, és onnan tovább mételyezik a közéletet és a fiatalságot”. És ezzel az MTA elvesziti "tudományos jellegét". Ezt meg már tudjuk mit is jelent valójában. A magyar tudományos kutatás leépülését,elsorvadását.A kormánynak csak is kizárólag, a megszerezhető eu-s pénzforrások kellenek, a kiművelt, gondolkodó emberfők nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.