Nagyszabású fairtás kezdődik Pokorni Zoltán kerületében.

220 fát vágnak ki a Normafán egy parkoló miatt, pótolni sem kell az irtást
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A 24.hu tudta meg, hogy 220 fát, többségükben magas kőriseket és 250 négyzetméternyi cserjét vágnak ki a Normafán, hogy parkolót építsenek.

A fairtásra a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya is rábólintott, a XII. kerületi Önkormányzatot a fák pótlására sem kötelezték.

A területről a növényzetet 2020. február 28-ig irtják le, és a határozat szerint

a kivágott fák pótlása nem szükséges, de a létesülő parkoló zöldfelületének kialakítása során a termőhelynek megfelelő, a kistájban természetesen előforduló, őshonos fajokat kell alkalmazni.

A műveleteket az évek óta zajló Normafa-projekt keretében végzik, és a fideszes Pokorni Zoltán vezette kerületi önkormányzat szerint az óriásparkoló a terület rehabilitációját szolgálja. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
orbán/fidesz mindent/mindenkit kiírt legyen az ember, növény, állat.
Csak ők maradnak- mad max?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mirabilis
orbán/fidesz mindent/mindenkit kiírt legyen az ember, növény, állat.
Csak ők maradnak- mad max?
Borsodi
@Mirabilis: Ami érdekünkben tesz mindent,fel kiáltással.
Aki Én
Hova már erre a kis időre? Hamarosan Debrecen lesz Mo fővárosa, irtsanak ott parkolónak valót.
csak úgy....
@Aki Én: de logikus! debrecen közelebb van moszkvához és sokkal távolabb brüsszeltöl mint budapest.
solidedge
A globális felmelegedés három fő oka a széndioxid, a metán és a Fidesz.
görbetükör
Átok azokra, akik pusztítják a természetet!
Yoda69
Hol van ilyenkor aderjanos a nagy kornyezetvedo?
dr. prédikátor
Azúj főpolgi Karácsony Gergő miért nem akadályozza meg az esztelen faírtást???Az utolsó állva maradó fát pedig a pokornyival díszitsék fel!!!
reagens
Ha rábólintott a hivatal akkor hozzák a láncfűrészeket. Sőt nagyobb parkoló kéne oda mert nincs hol megállni. Elég az álszenteskedésből!
Csizmás Kond
Nem kell kivágni a fákat ha nem kell parkoló...aki oda akar menni menjen gyalog.
reagens
@Csizmás Kond: Nem ördögtől való a fakivágás és egyre több a gépkocsi. A tömegközlekedés akkora forgalommal nem birkózik meg. Építsenek egy nagy parkolót ezért akár fát is lehet kivágni és ne engedjék a családi házas építkezéseken kivágni őket. Ennyi csak.
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf te mocsok bélféreg!!!Veled is fel lehet díszíteni egy fát!!!
kereső
Csak egy egyszerű kérdés- miért ott kell parkolót épiteni? Miért nem lehet olyan helyen, ahol nem kell fát kiirtani- ha valaki a Normafához megy, az a természetben szeretne lenni, turázzon-sétáljon, de ezért ne kelljen csonkitani az élő természzetet. Pokorni is inkább gondolkodna, mint néhány kényelmes ember kivánságát teljesiti. Vagy nem is parkolónak kell az a terület, valakik megálmodták oda a csoda otthonukat, vagy egy kis kastélyszállót?
Yoda69
@Csizmás Kond: Ezzel egyet ertek. Ne parkolot epitsenek, hanem inkabb libegot, vagy valami hasonlot, amivel feljutnak az emberek. Az meg hogy egyre tobb a kocsi azt ki nem szarja le. A belvarost is elobb utobb le kell zarni a forgalom elol, mint a legtobb nagyvarosban. A termeszetvedelmi teruleteknek is no car zonanak kell lennie. Legyen tobb P+R es jobb tomegkozlekedes. Tobbek kozott ezt is fejleszthette volna Tarlos az elmult 10 evben.,
Csizmás Kond
@Yoda69: Ahova az ember beteszi a lábát ott mindent igyekszik maga után alakítani.
Mirabilis
" 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy a normafai Natura 2000-es területen parkolót alakítsanak ki - tudta meg a 24.hu. Ráadásul azt írja a portál szerint a határozat, hogy a természetvédelmi területena kivágott fák pótlása nem szükséges.
A parkolót a "Normafa kapuja" nevű fejlesztés keretében alakítják ki - a beruházás kedvéért már tavaly is nagyobb területeket taroltak le a munkagépek. A XII. kerületnek a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett önkormányzata mindezt újságírói kérdésre a Normafa rehabilitációjának nevezte. Kacifántos érvelésükből az bontakozik ki, hogy
a természetvédelmi területen fairtással létrehozott parkolóval többek közt azt akarják megakadályozni, hogy természetvédelmi területen parkoljanak autóikkal a kirándulók."
Mirabilis
"Kacifántos érvelésükből az bontakozik ki, hogy a természetvédelmi területen fairtással létrehozott parkolóval többek közt azt akarják megakadályozni, hogy természetvédelmi területen parkoljanak autóikkal a kirándulók."
A természetvédelmi területet le lehet zárni az autósok előtt. És akkor nem tudnak természetvédelmi területen parkolni. Ennyire egyszerű. Nem kell ehhez fákat kivágni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. November 26., 08:42
Meztelen fotót osztott meg magáról Jennifer Lopez
Itthon - 2020. November 26., 08:30
Borbély Alexandra is elkapta a koronavírust
Itthon - 2020. November 26., 07:44
Elkapta a koronavírust Kis Grófo