Az LMP-s Ungár Péter szorgalmazza, hogy a szexuális nevelést tegyék az alaptanterv részévé.

A szexuális nevelést is bevenné a Nemzeti alaptantervbe az LMP
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A szexuális nevelésnek is szerepelnie kell a formálódó Nemzeti alaptantervben – mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési képviselője. Ungár Péter úgy ítélte meg: ennek elmaradása esetén továbbra is

magas lesz a szexuális úton terjedő betegségek, illetve az abortuszok száma.

Az ellenzéki politikus szerint prüdéria, a kormány megosztó "fundamentalista konzervatív ideológiája" miatt nem lehet beszélni a szexuális nevelés kérdéséről. Amíg a szexuális oktatás abban merül ki, hogy a házasságig kell várni az első aktussal, addig nem csökkenthetők a betegségek és a magzatelhajtások – hangoztatta.

Elismerte, hogy a szexuális nevelés alapvetően a család feladata, szerinte ugyanakkor van feladata az államnak is:

nemzeti minimum lehetne annak elérése, hogy Európában ne Magyarországon legyen az egyik legnagyobb a magzatelhajtások aránya.

Rámutatott: a kutatások szerint hazánkban ismerik a legkevésbé az emberek a fogamzásgátlás módszereit.

A politikus kérdést kapott arról, hogy a büntetett előéletű Czeglédy Csaba ügyvédi irodája végezheti két, a DK által vezetett fővárosi kerület átvilágítását. Azt mondta: a választók már döntöttek arról, hogy Czeglédy Csaba közbizalmat érdemel-e, azt pedig az idő fogja eldönteni, hogy irodája alkalmas-e a rá bízott feladatra.

Ungár Péter egy másik kérdésre gratulált Kelemen Hunornak, az RMDSZ jelöltjének a romániai elnökválasztáson elért eredményéhez. Fontos volt, hogy a választásban hallatszódjon a magyar hang

- szögezte le.

Azzal kapcsolatban, hogy a Momentum vezetője korábban nem a magyar jelölt mellett kampányolt, kijelentette: aki az elmúlt hét év Erdély-politikája után "Fidesz-bérencnek" minősíti az RMDSZ-t, az nem feltétlenül van olyan mértékben tisztában az erdélyi politikával, hogy ilyen sommás véleményt megfogalmazhasson.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Péter, már félig benne is van a tantervben! A Viktor belerakatta a hőstetteit a nemzeti tantervbe, a Simlicska meg adta hozzá a szexuális jelzővel a felvilágosítást.
Jozefina
Annó az osztályfőnöki órák egyik témája volt!!!
Nessy
@Jozefina: Azért ma már ezt komolyabb formában kellene oktatni!
Anno a fiam gimis osztálytársnői szivesen ültek ki hozzám a konyhába este, némi felvilágosító beszélgetésre. Igaz, engem majdnem lenyeltek, amikor megtudták még az általánosba, hogy a fiam megkapta a "Nem a gólya hozza" c. könyvet, mondván ha kérdése van, lesz amire én válaszolok, lesz amire az apja. Mert nem az aktus a lényeg, hanem a védekezés, aminek ma már több formája is létezik! Nem voltam híve az iskolai WC konferenciának, sem a szex filmeknek! Hihetetlen sokat ártanak.És bizony komoly szerepe lehet az iskolának, mert sok családban ez a téma tabu, vagy maguk a szülők sincsenek tisztába a dolgokkal. Azért voltak előnyei az egészségügyi családnak! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok