Tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén kedden.

"Nincs mit beismernem" – Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a bíróságon

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető távozik az előkészítő ülésről a Fővárosi Törvényszék épületéből 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét. MTI/Balogh Zoltán

Megkezdődött Gyárfás Tamás pere az előkészítő tárgyalással a Fővárosi Törvényszéken, Fenyő János megöletése miatt Gyárfás ellen felbujtóként elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, Gyárfás tagadott.

A hvg.hu-nak Gyárfás a helyszínre érkezve azt mondta,

nincs mit beismernem.

A hvg.hu azt írja, az előkészítő ülés reggel 9-kor kezdődött a Fővárosi Törvényszéken, Póta Péter bíró tárgyalja az ügyet.

Gyárfás a tárgyaláson megtiltotta, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla.

A bíró viszont felszólította azokat az újságírókat, akik tanúként érintettek az ügyben, de most tudósítóként vannak itt, hogy

hagyják el a termet, mert nem vehetnek részt az előkészítő ülésen.

Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki az emiatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Az ügyészség jelen eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével, és Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot. Emiatt Portik Tamás ellen is folyamatban van perújítási eljárás, melyet egyesíthetnek a Gyárfás Tamás ellen folyó eljárással.

Az előkészítő ülésen röviden ismertetett vád szerint Fenyő és Gyárfás között az 1990-es évek elején üzleti, elszámolási viták, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság és a Nap TV miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek, Fenyő terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavában. Emiatt Gyárfás Tamás elhatározta, hogy megöleti riválisát. Előbb Tasnádi Pétert bízta meg azzal, hogy 12 millió forintért végezzen Fenyő Jánossal. Tasnádi Péter ebből 6 milliót meg is kapott, de nem teljesítette a megbízást, ezután fordult Gyárfás Tamás Portik Tamáshoz, hogy ölesse meg Fenyőt.

A vádhatóság 52 tanúval, okiratokkal, szakértőkkel és "legfőképp" a Portik és Gyárfás közti, Portik által rögzített hangfelvételekkel kívánja bizonyítani a vádlott bűnösségét

- közölte az ügyész.

Ezután Gyárfás Tamás felolvasta az előkészítő ülésre készített védekezését, melynek lényege, hogy az ügyészség feltételezése abszurd, az ő személyiségétől idegen az erőszak.

Fenyő Jánossal fennálló lényeges nézeteltérései pedig már több mint egy évvel a gyilkosság előtt lezárultak, ezért nem is állt érdekében megöletni riválisát.

Leszögezte:

nem ismeri be bűnösségét, mert nincs mit beismernie.

Sem Portik Tamást, sem Tasnádi Pétert, sem senki mást nem bízott meg gyilkossággal – fűzte hozzá.

Gyárfás Tamás több mint egyórás védekezésében arra is felhívta a figyelmet, hogy Tasnádi Péter éveken át teljesen mást mondott a történtekről, az inkriminált hangfelvételekkel pedig Portik csapdát akart állítani, zsarolni akarta őt, továbbá az 515 perces hosszúságú, 2003-2004-ben készült felvételeken 3551 kihagyás, illetve számtalan nem érthető részlet van, ezért nem lehet alkalmas bizonyíték.

Mint mondta, hogy azért nem fordult a hatóságokhoz, mert félt a bűnözők bosszújától.

Gyárfás Tamás ügyvédje az előkészítő ülésen indítványozta a tanúkénti meghallgatását mások mellett Pintér Dezsőnek, a TV2 volt elnökének, Németh Péternek, a Népszava volt főszerkesztőjének, Pallagi Ferencnek, a Blikk volt főszerkesztőjének és Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyésznek, továbbá kérte többek között a hangfelvételek kirekesztését a bizonyítékok közül.

A törvényszék jövő februárra tűzte ki a következő tárgyalási napokat, akkor folytatják Gyárfás Tamás meghallgatását.

Forrás: MTI

Nagyvilág - 2021. April 17., 21:10
Csehország kiutasított 18 orosz diplomatát
Itthon - 2021. April 17., 20:00
Orbán Viktor nagy bejelentést tett

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Gyárfás Tamás minden kormányok hű seggnyalója, a messziről bűzlő mutyikkal, szőnyeg alá sepert disznóságokkal vastagon bélelt hajlékony gerincű ember. Ahhoz képest elég sokáig titokban maradt. Vagy nem volt titokban, és csak most lett felesleges Gyárfás, és kell a vagyona a csútinak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@jesz: Szegény Gyárfásnak már valamelyik szerzetes rendben lenne a helye, amannyi szépet és jót mondott magáról. Tessék mondani az ilyen galamblelkű ember mégis hogyan tudja a felső tízezer Aranyéletét élni?
Fantomasz
12000 oldal az ügyírat és 90 bizonyíték van állítólag ,a hangfelvétel csak 1 , hol a többi 89 . ?
Minden esetre ha ez igaz akkor nem lesz könnyű ebből kimászni .
Eladott Ország
Gyárfás Tamás minden kormányok hű seggnyalója, a messziről bűzlő mutyikkal, szőnyeg alá sepert disznóságokkal vastagon bélelt hajlékony gerincű ember. Ahhoz képest elég sokáig titokban maradt. Vagy nem volt titokban, és csak most lett felesleges Gyárfás, és kell a vagyona a csútinak.
Csizmás Kond
Ki mit akar azt hisz, de szerintem így húsz év mulva egy abban az ügyben bezár bűnöző vallására adni ...hát már a kommunista szocializmus műpereit is felülmúlja.
Eladott Ország
@jesz: Amúgy nem a NapTV-ből lett a pénz, és nem is az úszóelnökösködésből, hanem még ‘88-‘89-ből, de az már elévült. Szent tehén lett emiatt. Mostanáig. 2002-ben becsülték Gyárfás vagyonát 2,5 milliárdra... Fenyő özvegyének vagyonát meg ennek többszörösére becsülték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2021. April 17., 20:27
Ma sem lett bajnok a Fradi
Nagyvilág - 2021. April 17., 17:54
Eltemették Fülöp herceget – videók