Elég, ha még képzésre jár. A javaslatról már jövő hét kedden szavaznak.

Ahogy azt szerdán megírtuk, a mindössze 22 éves Rácz Zsófia joghallgatót nevezték ki család és ifjúságügyi helyettes államtitkárnak. Kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

Pénteki keltezéssel pedig megjelent az országgyűlés honlapján a törvényalkotási bizottság javaslata, hogy hogyan lehessen diploma nélkül helyettes államtitkár egy egyetemista

- szúrta ki a HVG.

A javaslat így szól: "a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztériumban helyettes államtitkárként kinevezhető az a büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy is, aki az (1) bekezdésben meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, feltéve, hogy a helyettes államtitkár feladatkörébe tartozik az ifiúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása.”

Határidőt nem szabnak, hogy mennyi időn belül kell elvégezni az egyetemet – teszi hozzá a HVG. Rácz jelenleg joghallgató, így megfelel a kitételnek, amit a módosításban támasztottak felé.

A javaslatról kedden szavaznak a kormányzati igazgatásról szóló törvénymódosítás részeként.

Rácz Zsófia Illés Boglárkát váltja az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári poszton. Ezt szerdán jelentette be a Facebookon Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Rácz Zsófia édesapja egyébként egy közismert zenész, Rácz Erik – művésznevén: Mr. Rick. A '90-es évek ikonja olyan slágerekkel ajándékozta meg a népet, mint például a Zárjon be a gyár, Úgy várlak, vagy a Life is live dallamára íródott Szállj, csak szállj! Lánya helyettes államtitkári kinevezéséről a 90-es évek popsztárja a Blikknek csütörtökön úgy nyilatkozott: 

Egyszerre éreztem mámoros büszkeséget és féltő szorongást, amikor Zsófi felhívott minket Washingtonból, hogy közölje a fantasztikus hírt, de benne is hasonló érzelmek kavarogtak

Hozzátette:

Nem akarok károgni, de őszintén sajnálom, hogy hazánkban a nemtelen becsmérlést nem lehet száműzni a politikai kultúrából. Ettől egyetlen szülő sem tudja megóvni a politikai pályára lépő gyermekét. Szerencsére Zsófi annyira nem görcsöl emiatt, mint én.

A büszke édesapa, és azt is elárulta,

a kinevezés a lányát is meglepte.

Forrás: HVG

Címlapkép: Facebook/Novák Katalin

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Ami ebben az országban folyik, az már tényleg gyomorforgató!!!
Kényük-kedvük szerint módisítgatják a jogszabályokat, mert MEGTEHETIK!!!:DDD

Egyébként biztos én vagyok nagyon elmadott, de a kedves papáról még soha nem hallottam, de ezek szerint ő is SZTÁR!!!
Ja, még az is tetszik, hogy a lány nem is tudott a kinevezéséről, meglepődött!!!
Hát még az emberek!!!
RonaGyuri
9-re lapot húztak

Ha azt hitted Wazze, hogy ebben az ügyben már nem lehet buta, arrogánsabb és idétlenebbet húzni, hát tévedtél

Mint ismert a derék Novák-cica az üzente, hogy neki biza egy 22 éves egyetemista csajszi kell (na jó azt írta, hogy kinevezi, de mint tudjuk – csak ő nem -, hogy ez nem az ő hatásköre)
Nem túl elegáns dolog, meg törvénytelen is – mint annyi más ártunk és qurmányunk ténykedésében -, de mondhatták volna, hogy egy rendkívüli dologról van szó. Mondjuk egy olimpiai bajnokról, aki a sportért felel. Azonban itt a meggyőző érv az volt, hogy már elsőéves korában ártunk és qurmányunk őt nevezte ki a magyar egyetemi ifjúság képviseletére az ENSZ-nél. Miért is??? Nomeg – most kapaszkodj meg Wazze – az ÁK-nál dolgozik elemzőként!!! =)) A pofám leszakad bár talán nem sokkal butább Szánthó -ék igénytelen primitív bagázsa többi majmánál.
Majd jött a hír, hogy nem oda buda vagy Buda (ez két külön mondás), majd gyűnnek az illetékes NER-társak és törvény rittyentenek. Ez sem túl elegáns, de megszokott.
S most kapaszkodj meg Malvin-néni a kanyarban! Ma újabb hír érkezett: mai keltezéssel megjelent az országgyűlés honlapján a törvényalkotási bizottság javaslata. Ami úgy szól, hogy: „a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztériumban helyettes államtitkárként kinevezhető az a büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy is, aki az (1) bekezdésben meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, feltéve, hogy a helyettes államtitkár feladatkörébe tartozik az ifiúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása.”!!! =))
Világos beszéd és még annál is világosabb értékrend: a „az ifiúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása” az egy olyan harmadrangú, majd azt mondtam piti téma, hogy azon személy esetében, akinek EZ IS a feladati közé tartozik és az egyébként meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...

Világos beszéd és még annál is világosabb értékrend: a „az ifiúságpolitikával kapcsolatos feladatok ellátása” az egy olyan harmadrangú, majd azt mondtam piti téma, hogy azon személy esetében, akinek EZ IS a feladati közé tartozik és az egyébként meghatározott szakképzettséggel nem rendelkezik, de annak megszerzésére irányuló képzésben vesz részt kinevezhető! Hogy azt be is kell fejeznie (natalántán adott időre), vagy egyáltalán nem tudja vagy nem akarja – más dolga van, mint a derék Tarlós helyettes cunci-mókus mondta: fontosabbnak látta, hogy a gyermekét nevelje, mint mindenféle diploma megszerzéssel bajlódjon – folytatni, akkor mi van? Na ezekről persze nem szól a fáma! Logikus; nem érnek ők rá állandóan mindenféle módosításokkal állandóan újabb és újabb felmentéseket és/vagy határidőket adni a hölgyeménynek. Ki van nevetve és punktum! =))
staro2
Ilyen alapon a Napsugár ovi nagycsopis nebulója is símán lehetne helyettes államtitkár, ha feladata az óvodások felzárkóztatása és esélyegyenlőségének megteremtése.
Qqberci
Nem lehetne mindjárt egyetemi tanár is?...
Pálinkafőző Rézüst
Szeretik egymást, mán no! A körösztény egyház áldásával... Ennyi, nem több... Oszt jónapot...
Lepényleső
Ilyen talán a ma még fiában sem létezik,hogy a keresztanya jobb kezeit vagy így,vagy úgy de kinevezik?
Bár ezek között ez a gyakorlat,személyre szabott törvényeket alkotnak,-egyébként csak rabolnak?
evacica
És még mondja valaki, hogy a Fidesz Magyarország nem a korlátlan lehetőségek hazája! Ebben a kormányba annyi senkiházi van már, hogy egyel több vagy kevesebb tök mindegy! Ahogy elnézem ezt a két némbert, sajnálom a hazámat, ezek vezetik ezt a nyomorult országot! Tényleg kész röhej!!!
kokopelli
Caligula is (i.u. 40 körül) egy szenátori helyet akart adni lovának,hogy sikerült-e arról megy a vita,de zsoldot is
kapott volna négylábú!A történelem megismétli magát!?
@evacica: nem a korlátlan lehetőségek országa,hanem a "korlátolt lehetetlenségek"-é! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.