Jelentős támogatást nyújt a kormány januártól az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek egyaránt – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin ismertette: Magyarországon mintegy 4000 család nevel 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket, felnőttként pedig ennél is többen élnek ezzel a betegséggel.

Az intézkedésekről közölte:

érintettek vércukor-egyensúlyát segítő eszközök támogatása jelentősen nő és szélesebb kör számára válik elérhetővé a jövőben.

A szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor támogatása normatívvá válik, ami a gyermekek és a nappali tagozatos tanulók esetében 98, a felnőttek esetében pedig 80 százalékos támogatást jelent – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Bokros efftárs az ilyet egyszerű családipótlék-elvonással "megoldotta".
simmering73
És mi van a 2-es diabéteszesekkel? Lófaszt nekik, igaz? Egy vagyonba kerül a diéta, a vércukorméréshez szükséges tesztcsíkok. Havi ötezer ft adójóváírás is csak akkor jár, ha már maradandó egészségkárosodát (pl végtagvesztés, vakság) szenvedtek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.