A plébániai közösségek megújulásáról, az egyházi szociális intézmények bürokratikus terheiről, az idősek és a romák helyzetéről is beszélt az esztergom-budapesti érsek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Azt mondja a teljes szövegkörnyezetben:
"Mi azonban nem jótékonysági szervezet, nem NGO vagyunk, hanem alapvetően Jézus Krisztusban hívő közösség", amelynek "sajátos értéke a hitre épülő, önzetlen segítségnyújtás".
A hitre épülő önzetlen segítségnyújtás miben áll szerinte? Mert ez a két dolog, amit említ tökéletes ellentétben van. Mert azt mondja Jézus Krisztus, akiben állítólag a r.katolikus hisz:

"Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."
(Mt.25,41-46)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Íme, a ""lélek embere"". És gyakran meglepődünk a világ dolgain. Ezek a keresztények, ha pénzről (nem bevételről, hanem kiadásról) van szó, akkor még a sokat szídott (sokszor nem is alaptanul) zsidóknál is rosszabbak. Elég egy Köves Slomóra nézni. Egyre fehérhollóbb egy Iványi vagy a krisnás mentalitású egyházi személy. A mi keresztyéneink zöme az apját-anyját megölné, csak részt vehessen az árvák vacsoráján.
Jézust újrakeresztelték és a Mammon nevet akasztották rá.
Nessy
@namihami: Isten "gyarló szolgái" némi júdáspénzért Isten helyett a politika szolgáivá szegődtek! A "főnökükkel" úgyis csak a haláluk után kell ezen tettükkel elszámolni!
kokopelli
@namihami: Válaszd szét a katolikus ,és a többi felezeteket!Az én nejem és az egész családja evangélikus.
Egy lapon sem lehet az ő és az én katolikus egyházamat emlegetni! A tolerancia és az egyszerűség ég és föld!
A gyerekek egész máshogy élték meg az egyházat,mint én,aki katholikusnak "születtem"!
namihami
@kokopelli: Pontosan erre próbáltam utalni az Iványi névvel vagy a krisnások említésével. Semmi egyéb, pusztán ezek villantak be hirtelen. Az evangélikusokat pedig mint vallási elveket nem is ismerem (inkább csak a vallás nevét hallottam).
Egyébiránt, nem a hit elnevezése dönti el, hogy követője milyen ember. Biztosan nagyon sok olyan hithű katolikus van, aki maga is szégyelli a saját egyházi vezetői stílusát.
Sámannus
Mindig is az látszott, hogy s@ggnyalásra szakosodtak leginkább.
görbetükör
@namihami: "És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.