Februártól sem akut, sem krónikus érbetegeket nem lát el a Péterfy Sándor utcai Kórház – értesült a MedicalOnline. Ezzel ismét jelentős túlterhelésre számíthatnak a fővárosi érsebészetek és érsebészek.

A lap azt írja:

Alig néhány hónap telt el azóta, hogy tavaly novemberben a Péterfy Sándor utcai Kórház is visszaállt az érsebészeti ügyeleti rendszerbe, mára viszont kiderült: egyetlen érsebész szakorvossal és a mellette dolgozó rezidenssel nem tudják vállalni a feladatot. Február 1-jétől a többi, budapesti érbeteg-ellátást nyújtó intézménynek így havonta négy ügyelettel kell majd többet ellátnia.

Szeberin Zoltán, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság elnöke azt mondta, a budapesti érsebészeti ellátás kritikus helyzete a krónikus, és folyamatosan tovább romló munkaerőhiányból ered, országszerte kevés az akut érbeteg ellátáshoz kellő gyakorlattal rendelkező érsebész. A vonatkozó rendelet egyébként 3 fő érsebész alkalmazását írja elő, amelynek maradéktalan betartását több intézményben sem tudják teljesíteni a lap szerint.

A Péterfyben akkor vált problémássá az érsebészeti ellátás, amikor tavaly nyáron elhunyt a kórház nagy munkabírású érsebésze.

Február 1-jével azonban nemcsak az akut, hanem a krónikus betegek ellátását is meg kell oldani, akik a fővárosból és annak agglomerációjából érkeznek.

Forrás: MedicalOnline, 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
De mégis azt kommunikálják,hogy nálunk sokkal jobb a helyzet,mint a hanyatló nyugaton,és különbenis,és egyáltalán.
Ebben a nyomorult országban az a lényeges,és fontos,hogy a sok puccos,felesleges stadionban minden rendben legyen,működjön a gyepfűtés,és a csámpáslábú tehetségtelen focisták fizetése ne legyen 2 milla alatt.Szégyen-gyalázat,amit itt egészségügynek neveznek.Egészséges vagyok,de bizonyos korban kiváncsi az ember a csontsűrűségére.Ide beutalót csak a reumán adnak.Tavaly szeptemberben kértem időpontot,és idén január végére kaptam.
Ha még beteg is lenne az ember,az sz@r ügy,mert ennyi idő alatt vagy meggyógyul,vagy felfordul.Én személy szerint visszasírom a 300 ft-os vizitdíj idejét,mert ugyan megmorogtuk,de lecsengettük azt a pár forintot,de nemigen kellett vizsgálatokra várni.Igaz,akkoriban nem stadionra,meg ráfizetéses játékvonatra költötték a lóvét
chaudefizz
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
ómió
Viszont dél-budai szuperkórház efftársilag nem köll!
namihami
Nézzük meg a dolgot a másik oldaláról is.
Kevés az orvos? Igen. De, miért is? Mert a doktor urak egy nagyszázaléka, az egyetem elvégzése után szinte azonnal külföldön keresi meg az Audira valót. Ami csak azért vicces, mert ezeket az orvosokat, akiket a mi adónkból taníttatja ki az állam és arra a célra, hogy ha már fizetjük, akkor azt kezelje, aki fizette. Csakhogy jön az a duma, hogy ""Mert a nyugati orvos mennyit keres"". Csakhogy az az orvos, ha tanulni akar és nem extra tudással bír, akkor vagyonokat költ a tanulmányaira. (lásd pl. az amerikai filmekben, ahol még pelenkás a gyerek, de már az egyetemére spórolnak).
Nem a doktor úr elutazása ellen lennék, hanem a neki ingyenes tanulmányai után az ő zsebére való keresetek ellen.
Menjen, de a taníttatása költségeit kötelezzék visszafizettetni. Így, ha már a pénz ""az ablakban"" js, legalább nem fizetünk rá, mi adófizetők, az ő honi átlaghoz képest magas keresetéhez. Ezt a rendszert már a Tito Jugoszláviája is bevezette és azokban az időkben (akinek módja volt) elámulva néztük a jugoszlávokat, akik ""szinte nyugatnak"" számítottak a szemünkben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.