DIPLOMÁCIA??? NE MÁR! Egyszerre lenne érdeke a magyar kormánynak a további időigényes tárgyalás a 2021-2027-es uniós költségvetésről, mert így hátha javítható a magyar eredmény, és közben az is, hogy már ebben a hónapban megállapodjanak róla, mert ez kevésbé veszélyeztetné a 2021—2022-es itthoni gazdasági teljesítményt. Ugyanígy az EU-pénzek belső szerkezetében, a felzárkóztatási és agrártámogatásoknál is erős szorításba került a kormány, akárcsak a jogállamisági feltételek uniós kifizetéshez kötésében. Most úgy tűnik, hogy ebből a többszörös szorításból a február 20-i rendkívüli EU-csúcson ki fog törni a kormány, mert megszületik a nagy alku, de az, hogy mi lesz ennek az alkunak magyar szempontból az eredménye, még nagy kérdés.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Diplomácia meg erőfeszítés??? Ne már!

Még ócska páva-tánc, sőt idétlen vonaglásnak is gyengus

„Többszörös szorításba került a kormány az EU-pénzeknél – Hogyan jön ki ebből?” címmel írt értékelést a portfolio.hu a magyar kormány a 2021-2027-es uniós költségvetéskapcsán …. na itt a gond, hogy minek nevezzük azt amit tesznek és azt amit nem tesznek ezen fontos kérdés kapcsán. Az csak egy dolog, hogy amit mondanak és amit tesznek (vagy éppen nem tesznek) az köszönő viszonyban sincs egymással, de a józan ésszel sem. Szóval nem volt könnyű dolga a szerzőnek, ha nem akart nagyot hazudni, de nem akarta taxatíve körberöhögni ártunk és qurmányunk tevékenységét. Azonban három dolog nagyin mellément:
egyfelől; nem került, hanem lavírozta magát,
másfelől; szó sincs kitörésről, csak és csupán a körülmények fognak megváltozni,
végezetül; ártunk és qurmányunk ócska pribékjeinek tevékenységét diplomácia kifejezéssel illetni durva tévedés! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.