A honvédelmi tárca szerint a Fidesz pártalapítványának rendezvénye nem pártrendezvény – írja a Népszava.

Válaszolt végül a Népszavának a Honvédelmi Minisztérium, miután a napilap arról érdeklődött, hogy kerülhettek tábornokok Orbán Viktor évértékelőjére.

Nem pártrendezvény, hanem „kormányzati évértékelő” volt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi beszéde

– írta meg a lapnak válaszul a Honvédelmi Minisztérium.

A Népszava hozzáteszi a vasárnapi évértékelőn egy csoportban ülve díszegyenruhás tábornokok hallgatták Orbán Viktort, miközben az 1993-as honvédelmi törvény kifejezetten tiltja katonáknak, hogy egyenruhában részt vegyenek politikai rendezvényeken.

A lap emiatt arról kérdezte a minisztériumot, ki adott engedélyt az egyenruhás tábornokok megjelenésére . A tárca válaszul ezt írta a lapnak:

Örömmel vettük, hogy a kormányzást értékelve a Magyar Honvédség fejlesztése is kiemelt figyelmet kapott, hiszen az elmúlt években következetesen intézkedéseket hajtottunk végre Magyarország biztonsága, a Magyar Honvédség megerősítése, a magyar katonák anyagi és erkölcsi megbecsülése érdekében. Ahogy miniszterelnök úr a beszédében hangsúlyozta is:

"Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben

Mindeközben a Demokratikus Koalíció a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte a tábornokok részvétele miatt.

A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés honvédelmi bizottságának azonnali összehívását kezdeményezi a Fidesz vasárnapi rendezvényén, a miniszterelnök évértékelőjén egyenruhában megjelent volt vezérkari főnökök és tábornokok miatt

- közölte a testület DK-s alelnöke kedden az MTI-vel.

Vadai Ágnes közleménye szerint a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy tábornokok a Fidesz pártalapítványának rendezvényére katonai egyenruhában ültek be, szégyent hozva magukra, és méltatlanná válva hivatásukhoz és katonai esküjükhöz.

Az észak-koreai pártkongresszusok képeit idéző akciójukkal ezek a tábornokok egyszerű pártkatonává züllöttek, elfeledve azt, hogy ők a haza egészének, nem pedig a Fidesznek a szolgálatára esküdtek fel annak idején

- fogalmazott.

Vadai Ágnes azt írta, a DK kezdeményezni fogja a honvédelmi bizottság azonnali összehívását, és írásbeli kérdéssel fordul a honvédelmi miniszterhez, hogy kiderüljön:

ki adott engedélyt arra, hogy a Magyar Honvédség tábornokai "az egyenruhát meggyalázva egy pártrendezvényen parádézzanak".

Forrás: Népszava, MTI

Itthon - 2020. October 21., 06:46
Átadják a 3-as metró déli szakaszát
Itthon - 2020. October 20., 20:53
Varga Judit is elkapta a koronavírust

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kormányzati évértékelő? Annak helye nem a parlamentben lenne? Ha az. akkor miért a fidess pártalapitványa rendezte? Miért nem kaptak meghivót az ellenzék képviselői ( orbán csak a fidessesek miniszterelnöke???)?Miért kellett paravánnal és buszokkal eltakarni , hogy kik érkeznek- kik kaptak meghivót?A ménes lóg ki, nem a ló T.Minisztérium.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Má, mé ne!
.
De jól néznek ki a legények, a mikrofonállványnál van egy kövér:

---- „Nincs köztük kövér, az a halálom" Bekapcsolva hagyták Orbán mikrofonját
.
www.youtube.com/watch?v=NI9M8n1Wa_o&t=4s
.
De dr. Benkő Tibor civilben van, aki megtanította, hogy merre van a balra át!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Ugyan nem így akartad, de jól mondod. A bolsi érában szokás, vagyis napjainkban. Merthogy maguk ismerték el, hogy nem a szél fújta oda őket, hanem
,,"Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben"

Csakhogy ez egy pártrendezvény volt. A fidesz pártalapítványának rendezvénye.
Vagyis itt vannak a bolsi idők, a bolsi éra, ahogy tetszett tudat alatt őszintének lenni, bolsikám :)
Ez pedig a diktatúrákban megszokott, csak ott látunk hasonlót.
Kína, Észak-Korea, dél-amerikai féldiktatúrák... és hasonló ,,jogállamok". Ahová koszorúzni is járunk, tudod
ómió
@Aki Én: Megint kilóg belőled a vérbolsi! Szerinted csak bolsi párt létezik! Leragadtál Rákosi meg Kádár nagyikáidnál, hogy a rendszerüket a másikra hazudd! Amúgy meg - hiába vöröslesz az erőlködéstől is, hogy ráhazudd - nem volt pártrendezvény! Ami ott elhangzott értékelésként, az Magyarország miniszterelnökétől (nemcsak a Fidesz miniszterelnöke) hangzott el és a magyar állampolgároknak (nemcsak fideszeseknek) szólt! Bármilyen nehéz is ezt bolsi aggyal követned, próbáld meg! Diktatúrában meg te már az Andrássy 60-ban "nyaralnál megkörmölten" és nem az agyament baromságaidat hintenéd a neten!
ómió
@fahrenheit451: Attól, hogy te rájuk hazudod? Kevés!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Amikor a főorvos otthon pohárköszöntőt mond a családnak, az is nagyvizit, mi?
Marha...
Ez nem attól pártrendezvény, hogy bolsi agyad annak titulálja-e, hanem attól, hogy a fidesz annak tartotta.
Mondjuk az is elég bolsis lenne, ha országos rendezvényen kizárólag a fidesz vesz részt. De ezt hagyjuk, ez neked már magas, lúzer.
Csizmás Kond
Mongyuk az évértékeléssel kapcsolatban azt is észre kéne venni amit a déká művelt, mert ugyan évértékelőt bárki tarthat de csak a saját eredményeit véve tekintetbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. October 20., 20:34
Meztelen fotókat posztolt magáról Natalia Oreiro
Itthon - 2020. October 20., 19:32
Erősödött a forint