Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs az új koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására – jelentette be Gulyás Gergely szerdán Budapesten.

A javaslatot azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy

szintet kell lépni a védekezésben.

Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy az osztrákokkal egyetértésben lezárja-e a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnének, de rájuk automatikus karantén várna.

A miniszter közölte,

az operatív törzs azt is javasolja a kormánynak, hogy a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg.

A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni, és hogy a védekezéshez szükséges eszközöket biztosítsák – tette hozzá. Elmondta, a kormány 9 órakor kezdődő ülésén tárgyal az operatív törzs koronavírussal kapcsolatos javaslatairól.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, mindent megtesznek annak elkerülésére, hogy "csoportosan megjelenjen a betegség Magyarországon".

Emlékeztetett arra, hogy rendkívüli jogrend országos elrendelésére az elmúlt években nem volt példa, de az árvíz idején több térségben elrendeltek ilyet.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Éppen ideje. A járvány miatt lezárt Olaszországból ide érkező repülőről úgy szállnak le az emberek, hogy semmiféle, még egy lázmérős ellenőrzés sincs. Nem vizsgálnak, kevés tesztet csinálnak, mert amiről nem tudunk, az nincs is. Csak hát félő, hogy majd hirtelen borul a sz@ros bödön, és mindent betakar, de majd ráfogják a migráncsokra vagy Gyurcsányra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Ti vagytok a legnagyobb veszélyhelyzet immár 9 éve!
Clavigo
Mááá...meg is nyugodtam,,hogy ez a kalácsképű faszkalap is kompetens... Még Budai Gyugyót,,meg Szilárdot,,Tömjén Dzsozit,,meg a többi zsenit kellene bevonni a megoldás keresésbe,,...Oszt rögtön megszünne a vészhelyzet...
Macskaszem
Éppen ideje. A járvány miatt lezárt Olaszországból ide érkező repülőről úgy szállnak le az emberek, hogy semmiféle, még egy lázmérős ellenőrzés sincs. Nem vizsgálnak, kevés tesztet csinálnak, mert amiről nem tudunk, az nincs is. Csak hát félő, hogy majd hirtelen borul a sz@ros bödön, és mindent betakar, de majd ráfogják a migráncsokra vagy Gyurcsányra.
Clavigo
Tündér Lala zsenialítását is nélkülöznünk kell,ezekben a vészterhes időkben ?
Pálinkás Pál
Nos kezd beérni,amit kb 1 hete mondtam, hamarosan jön a kijárási tilalom...és engem neveztetek hülyének...lehet lottóznom kéne??? azért 10 fertőzött miatt elrendelni ezt,kicsit nonszensz...
tudode
Nem lehet egyébről szó, mint a demokrácia lebontásával egyidejüleg nem volt idejük KILIHEGNI a jogÁSZ gyakornokoknak kilihegni magukból egy JÁRVÁNY idejére intézkedési tervet, mert Sorossal, Brüsszellel, migránCSOKkal voltak elfoglalva!
.
Minden jel arra utal, hogy kicsapták a JÁRVÁNNYAL járó feladatokat az operatív törzsre, hasonlóan az egészségügyhöz, az ifjúságvédelmi feladataikhoz, kiutalva egy pár petákot.!
.
----- Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő
www.neak.gov.hu/felso_menu/rolunk/a_szervezetrol/felettes_felugyeleti_tervenyessegi_ellenorzest
.
----- Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
szgyf.gov.hu/
.
Bazi nagy mulasztás az, hogy két hónap alatt nem jutott a fejébe egyik óbernak sem, hogy összekutyuljanak egy INTÉZKEDÉSI TERVET a nyakunkon lévő járvány kezelésére!
.
Például:
.
Ki rendelheti el ezt a veszélyhelyzetet, megvan-e a feltétele a határok ellenőrzésének, kinek a feladata az ÁLLAMI TARTALÉK felszabadítása, stb. stb.
.
Ez az a meló, amit nem ruházhatnak át Sorosra, Gyurcsányra, a migráncsokra!
verőce21
Ennek a légzésbénító ideggáznak csak hordozója az influenzavírus, amelyet sokkal fertőzőbbnek fejlesztettek ki ráadásul.

Megelőzéssel kell védekezni ellene, sűrű kézmosással, kilincsek, fogódzók fertőtlenítésével, szájmaszkok, kesztyűk használatával! Immunerősítő cseppek szedésével.
Nem kell elkapni a fertőzést!
Jozefina
@Pálinkás Pál: lesz ebből még kijárási tilalom, vagy rendkívüli állapot, hogy kenye kedvére egyszemélyben orbán irányítson. Nefelejtsük, hogy két hozzáértő vezeti a operatív törzset:
"Az operatív törzset Pintér Sándor, belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vezeti."
Pálinkás Pál
@Jozefina: Totálisan igaz...csak ezt én bő két hete mondtam,amikor mindenki lehülyézett érte...
Eladott Ország
Nincs védőfelszerelés, nincs protokoll, a háziorvosoknak össze-vissza küldözgetik az utasításokat, ellenőrzés nélkül járnak ki be úton és levegőben a potenciális kockázati tényezők, nem lesz ennek jó vége! Pikk-pakk kiderül, hogy mindenhol megélhetési kitartottak ülnek, nem szakemberek. Tíz évig lehetett lopni, csalni, hazudni, de ha beüt egy olaszhoz mérhető krach, csúnya véget vethet a futballkorszaknak és ebbe emberek halhatnak bele, és nem csak diplomás komcsilibsi' görögdinnyék.
Pálinkás Pál
Nos...véleményem szerint fenntartják ezt a hisztit egész Európában, ..mert így az eddig migránssimogató országok,akik rájöttek hogy tévedtek...presztisveszteség nélkül zárhatják a határokat a járványra hivatkozva...orbán már ezt teszi...de ezt már mondtam több mint egy hete...aztán Kína ami bőven több mint 1 milliárd embert számlál...kb 3200 embert vesztett...nem fűzök hozzá kommentárt,mindenki azt gondol amit akar...csak annyit jegyeznék meg ,Vuhanban indul újra az élet!!!
Borsodi
@Jozefina: Azt se felejtsük jön március 15 lehet még szigorítás,egyszerűbb mint a körbe keríteni a királyt pedig most mégis koronázhatja magát ha ennyire nagy a baj.
Borsodi
@Eladott Ország: Talán róla nevezték el?
Lepényleső
...mivel egyébre képtelen,- tesz úgy mintha ettől lenne védelem? Ott ahol évente cirka 35 000 ember hal meg
kórházi fertőzésekben,lesz majd hatékony vírus elleni győzelem? Ez az egyik keresztényi meseelem?
fahrenheit451
Agyonütni ezt a gecit egy rozsdás vascsővel.
Egy gondolat bánt egemet...
Nem, ér annyit ez a geci, hogy börtönbe menjek miatta.
De még előfordulhat, hogy...
Várd ki a végét, amikor bevörösödik a szemem - onnantól kezdve lesz minden...

www.youtube.com/watch?v=pXRviuL6vMY
fahrenheit451
(engem az vigasztal, hogy ez az utolsó napom a földi pokolban - de téged mi vigasztal?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.