Álhír Budapest tervezett lezárása a koronavírus miatt, a főváros karanténba helyezésének kérdése nem volt napirenden az operatív törzs ülésein – közölte a Belügyminisztérium pénteken az MTI-vel egy a közösségi médiában terjedő információra reagálva.

A rendőrség kutatja az álhír elsődleges forrását

- tették hozzá.

Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra inti a lakosságot, az emberektől azt kérik, hogy a hatóságok iránymutatásait kövessék, és hiteles forrásból tájékozódjanak.

Korábban olyan álhírek terjedtek, hogy több belügyes vagy rendőr megerősítette a főváros közelgő lezárását. Gyanúra adhat okot, hogy ezt a hamis információt az álhírekre jellemző, nagyon rossz minőségű képfájlban tették elérhetővé – írja az Index az ügy kapcsán.

Megszólalt a Belügyminisztérium: álhír Budapest tervezett lezárása

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány miatt bevezetett határellenőrzésen rendőrök ellenőriznek beérkező autósokat a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020. március 12-én. A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon ellenőrzést vezettek be. Fotó: MTI/Varga György

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is cáfolta a hírt pénteken Facebook-oldalán.

Az az álhír terjed, hogy a kormány le akarja zárni Budapestet. A híresztelésnek semmilyen alapja nincs, eddig soha fel sem merült ilyen intézkedés lehetősége sem. Erről tájékoztattam a főpolgármestert is.

Forrás: MTI, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Az álhírt nem sokan olvasták, most már legalább mindenki megtudja, és még jobban hisznek a budapesti karantén elrendelésének.
Katalina62
@CsipkeRózsa: függetlenül, hogy igaz, vagy nem, ez azért baj!
Lepényleső
Álhír,annyi viszont igaz,hogy se ki,se be?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.