A többi között a trafikok és a benzinkutak is nyitva lehetnek a veszélyhelyzet alatt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy

a vendéglátóegységek és üzletek jelentős fertőzésveszélynek vannak kitéve, ezért 15 óráig lehetnek nyitva, kivéve az élelmiszerüzleteket, patikákat és drogériákat.

A trafikok is megússzák a korai bezárást

A Magyar Közlönyben megjelent „élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről” című rendeltben az áll, hogy:

a vendéglátó üzletekben délután három és reggel hat között az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni. Kivéve, ha valaki ételt rendel vagy vesz át, esetleg fizet ki, akkor erre az időszakra bemehet.

Ezek a boltok lehetnek nyitva a délután három és a reggel hat között:

az élelmiszert,

az illatszert,

a drogériai terméket,

a háztartási tisztítószert,

a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet,

továbbá a gyógyszertár,

a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet

és a benzinkút,

valamint a dohánybolt.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A mi városunkban olyan picike a dohányboltok zöme, hogy eleve nem fér be 2 vásárló sem egyszerre.
volvós
A rohadt cigi a legfontosabb ilyen katasztrófa esetén, főleg igy, hogy a trafikok 99%-a fidesz kasszával van ellátva...Micsoda " kár " érné a sok(k) "tulajdonos + g.cit !!!
namihami
Párttagi érdekeltségek. A korlátozás a tagok zsebét érintené. Az pedig szoros kapcsolatban áll a Vezér iránti feltétlen lojalitással. És a voksok számával.
division
@Cicamama55: @namihami: Mindkettőtöknek igaza van. Ezek nagyon kicsi helységek, egyszerre csak egy ember mehet be, így a fertőzés veszélye sokkal kisebb mint mondjuk egy postán vagy egy gyógyszertárban, a másik oldalon meg ott van az is, kiknek a kezében is vannak ezek a dohányboltok. Egyébként meg aki nagy dohányos, esetleg még idős is, embertelenül komoly kockázatnak van kitéve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.