Az Európai Bizottság hétfőn nem kívánt kommentárt fűzni a magyar törvénytervezethez, amely meghatározatlan időre különleges felhatalmazást adna a kormánynak a koronavírus elleni küzdelemben. Azt ugyanakkor világossá tette a testület, hogy mindenféle szükséghelyzeti intézkedés csak ideiglenes lehet, összhangban kell állnia az európai és a nemzetközi joggal, és nem korlátozhatja a média függetlenségét – foglalja össze a Bruxinfo. A beterjesztett felhatalmazási törvényről (amely meghatározatlan időre bevezetné a rendeleti kormányzást Magyarországon) tudomása van az Európai Bizottságnak, de a testület szóvivője hétfőn annak elfogadása előtt nem kívánta kommentálni az abban foglaltakat. Christian Wiegand szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a demokrácia nem működhet szabad és független média nélkül, és éppen válsághelyzetben van a legnagyobb szükség arra, hogy az újságírók végezhessék a munkájukat, hogy eloszlathassák az álhíreket és biztosíthassák a közvélemény hozzáférését a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ez a rohadt geci ki fogja hasznalni a koronavirus okozta zurzavart es panikot, hogy vegleg bebetonozza magat a hatalomba.

kolozsvaros.com/2020/03/23/nem-megved-hanem-kihasznal-elarul-bosszut-all/
Yoda69
@Jozefina: Sajnos Brusszelnek most kissebb gondja nagyobb annal, hogy orban mit mesterkedik a szarkupac tetejen. Pont ezt fogja kihasznalni ez az alattomos geci fereg.
Nessy
@Yoda69: Tiszteletem a politikusoknak, de nem ártana, ha azt csinálnák, ami a feladatuk lenne! Ne a szakmai dolgokba szóljanak bele, hanem próbálják biztosítani az ország működését, a munka és jövedelem nélkül maradtak segítését. És ne az örökös teljhatalom legyen a fő gondja a kormányfőnek, és a kormánynak, hanem próbáljanak előre nézni, ha lecseng a járvány, hogyan tovább. Ha most hagyja bedőlni a kis vállalatokat sorba, hogy indul el a gazdaság. És nem a pártállás szerint dönteni, hanem az ország lakosságának érdekében! Ha esetleg nem tudnák, őket az ország lakossága tartja el, nem is rosszul, vallás, és pártállás függetlenül!
Peller Anikó
@Yoda69: A miniszterelnő kúr, úgy látszik még mindig az ellenzék és nem a vírus ellen harcol. (Szabó Tímea, Párbeszéd)
Yoda69
@Nessy: O1G a kis vallaltok bedontesevel elokesziti a terepet a nemzethy vejkonak es penztaros lorincnek. Ok lesznek a legnagyobb nyertesei a cegfelvasarlasoknak, ami a csodhullamot fogja kovetni rovidesen.
Nessy
@Yoda69: Normál esetben, normál demokráciában ez nem lenne opció, de itt és most nagyon valós lehetőség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.