Miközben soha nem látott csúcsokat ér el a személyi kölcsönök felvétele Magyarországon, kezd kirajzolódni egy fogyasztási hitelekből élő társadalmi réteg, amely miatt már a koronavírus terjedését megelőzően aggódni kezdett a magyar bankok egy része. Bár a bankok 90 napon túl késedelmes lakossági hiteleinek aránya a pénzügyi válság előtt volt utoljára ilyen alacsony (2,7%), a pénzügyi tűzoltásra felvett személyi kölcsönökre egyre inkább érdemes lesz odafigyelniük. Szembetűnő módon markáns arányban jelezték a bankok a Magyar Nemzeti Banknak, hogy a fogyasztásihitel-állomány minősége előreláthatólag romlani fog 2020 első felében, és ez korántsem volt ennyire egyértelmű egy negyedévvel korábban – olvasható a jegybank legutóbbi Hitelezési folyamatok kiadványában. A jelenség feltételezhetően nem a – fogyasztási hitelekhez sorolható – babaváró hitelekhez köthető, mivel azokat a lakáshitelekhez hasonlóan jellemzően a magasabb jövedelműek veszik fel. Sokkal inkább azokról lehet szó, akiket...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Yoda69: Hitelt mindenki magától vesz fel, senkit nem hajtanak bele erőszakkal, ez egy tévhit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Te egy olyan sötét ember vagy, hogy az már nem semmi. Én azokról beszéltem, akik mindenből többet akartak, mint amennyire lehetőségük volt. A vírusról is olyan ökörségeket beszélsz folyton, csak már nem akarom tolmácsolni mit mondott két immunológus rokonom is róla, mert úgysem fognád fel azzal a gyűlölködő agyaddal.
division
@Pálinkás Pál: Még valami: Ha te netalán szarul élsz, az a te hibád, bár tudom, ezért szokás a másikat utálni. Én meg nem hozok semmiféle rendelkezést, max. ahol dolgozom, és irányítom az embereket.
Yoda69
@division: 19:03
Részben persze igazad van, senkinek nem nyomnak fegyvert a halantekahoz hogy írja alá a hitel szerződést.
Ettől sokkal kifinomultabb módon bírják rá a delikvenseket. Persze azt senki sem tudja előre hogy mikor csak le egy vírus globálisan osszeomlasztva a gazdaságot. De sajnos a mai világban már mindenre számítani kell. Ezt persze sosem mondják el, amikor valaki mondjuk 10 év futamidore bevallal egy hitelt
division
@Yoda69: Nem tudom, a magam részéről sosem vennék fel hitelt, pont azok miatt amiket írtál. Mondjuk abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem is kellett soha, és nagy valószínűséggel nem is fog.Talán ezért látom másként a dolgokat, bár amikor valakinek van mondjuk lakásra 20-30 milliója az ne akarjon 100 milliósat, plusz még új autót is.
Yoda69
@division: Nekem is az a mottom addig nyujtozkodjunk ameddig a takaronk er.
Ettol fuggetlenul azt sem tartom helyesnek hogy egy ennyire aluledukalt orszagban igy megtevesszek az embereket agyafurt hitel ajanlatokkal. Ez a kormany bune!
Pálinkás Pál
@division: hát..most mellé lőttél...nem vagyok rászorulva a bankokra...de attól tudok még gondolkodni...abban igazad van hogy sok marha túlvállalja magát...és amiért azt írtam amit...azok tények ...,nem mindenki palota miatt vesz fel hitelt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.