A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közlése szerint nincs koronavírus-fertőzéssel azonosított személy a rektor kontaktjai között.

Úgy néz ki, senkit nem fertőzött meg a koronavírusos szegedi rektor
Fotó: szeged.hu

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint a Rovó Lászlóval kapcsolatos széles körű járványügyi kontaktkutatás alapján beazonosított

több mint 120 ember második mintavételének eredménye is mindegyikük esetében negatív lett.

A rektor által vezetett Fül-Orr-Gégészeti Klinika és a Rektori Hivatal épületét fertőtlenítették, mindkét helyen zavartalan a szakmai munka. A járványügyi vizsgálat azt is megállapította, hogy a Szegeden fertőzöttnek bizonyult személyekkel a rektor nem találkozott, tőle teljesen független esetekről van tehát szó.

Rovó László vasárnap erősítette meg közleményében, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal. Mint írta, bár március elején

egy hónapokkal korábban betervezett, magáncélú külföldi utazáson vett részt Dél-Tirolban, az nem bizonyított, hogy ott fertőződött meg.

Leszögezte azt is, hogy miután észlelte magán a betegségre utaló tüneteket, haladéktalanul és felelősségteljesen megtette a szükséges óvintézkedéseket.

A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból eljárást indított az ügyben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A vírusok visszavonulót fújtak a Fidesz parancsára...
Béla333
2 napja még támadott a vírus, most a Habony azt mondta, hogy egy Fideszes nem lehet fertőzés forrás!:

"Vasárnap estig legalább hat embernél — orvosoknál, klinikai munkatársaknál — mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) fertőzött rektorával. A vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták — tudta meg a Magyar Hang több egymástól független forrásból."
24.hu/belfold/2020/03/23/koronavirus-szegedi-egyetem-fertozottek/
simmering73
Mi van a keresztfaterral? Arról viszont nagy kuss van.
namihami
Nem lehet vírus, mert hétfőn kell a 2/3. És nemcsak a kollégák, de a fideszes képviselő is kapcsolatba került vele. Ha keddre mégis kiderül a fertőzés, attól a ""Viktor-törvény"" már életbe lépett. Hogy a Parlamentet is fertőtkeníteni kell, az a Fideszt nem érdekli.
A nyomda már izzítja a gépeket. A Vezér akarata az egyetlen, ami döntő. Egy világjárvány nem überelhet egy Világmegváltót.
Klubtag
A szerencsés véletlen nem menti fel ezt a pökhendi fideszest, rektort, orvost(a rosszabbik fajtából) a felelősség alól, amit embertársai ellen elkövetett...akármilyen elismert tehetség...adjanak neki elég fizetést, pihenő időt, kitüntetéseket, de elkenni nem lehet ezt az esetet...és természetesen ott van a vádlottak padján a helye annak is, aki azt a beteges képzetet ébreszti és erősíti, hogy a "133 bátraknak" így kell szolgálniuk a hazát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.