Most akkor kinek higgyen az ember?

Ki hordjon maszkot? Az orvosi kamara mást javasol, mint a tisztifőorvos

Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte:

maszkot az viseljen, akinek feltétlenül szükséges, viszont ha valaki abban érzi magát biztonságban, vegye fel, de helyesen. 

Majd azt is hozzátette: a helytelen maszkhasználat a biztonság hamis illúzióját is keltheti. Ha például valaki állandóan az arcához nyúlkál, mert kényelmetlen a maszk, azzal önmagát fertőzheti meg.

A Magyar Orvosi Kamara úgy tűnik, más véleményen van, egy rajzos üzenettel igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, viseljen maszkot, hiszen nem lehet tudni, hogy ki kapta el a vírust:

Ki hordjon maszkot? Az orvosi kamara mást javasol, mint a tisztifőorvos

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nincs elég maszk. Ezért kell azt mondani, hogy felesleges mindenkinek használni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Hogy lehet ez a picsa tiszti foorvos?
Akkor elárulom neki a maszk elsősorban nem azért kell hogy minket megvedjen, hanem azért hogy az esetlegesen bennünk levő vírus ne kerüljön at másokra. Ugyebár itt 3 hetes tünetmentes lappangasi ido van, ergo valaki ugy fertozhet 3 heten át hogy nem is tudja hogy ő maga fertőzött.
Ha valaki azért akar maszkot hordani, hogy önmagát védje, akkor min. PFFP2es vagy 3as besorolásu maszkot kell viselnie, plusz vedoszemuveg, és kesztyű.
Ennyit igazan tudhatna ez a luvnya.
Mellesleg ázsia legtobb országban kötelező a maszk viselése közterületen a járvány alatt.
vacsi
@simmering73: Nem is feltétlenül maszk kell.Egy duplán vett kendővel, sállal betekered az orrod, szád, és megteszi maszk helyett.
Yoda69
@vacsi: Az se kell. Orra teszel csipeszt, fulbe fuldugot, szemedre uszoszemuveg. Levegot meg visszatartod. Ennyi. orbanisztanban igy is lehet vedekezni. Nem kell milliardokat kolteni felszerelesre, inkabb legyen egy uj stadion. Bar mar se olimpia nem lesz se EB az iden. Viszont nekunk van sok-sok uj ures stadionunk.
vacsi
@Yoda69: Azzal egyet értek, hogy önmagában a száj, orr eltakarása semmit nem ér, ha nincs hozzá, ami a hajat letakarja, nincs védőszemüveg, nincs kesztyű - szóval, szerintem a szabad bőrfelület okozhat gondot. Az üres stadionok miatt meg ne mérgelődj: jobb lenne, ha most zsúfolásig lennének?
Yoda69
@vacsi: Ne aggodj, nem aggodok az ures stadionok miatt. Viszont az a rengeteg milliard amit elherdaltak rajuk, most sokkal fajobban hianyzik az egeszsegugybol.
Lepényleső
Az orvosi kamarát tekinthetjük szakembereknek? A tiszti főorvost a kormány emberének?
Az eltelt tíz évben volt olyan aki nem a valóságot állította a nagyérdeműnek? Ha igen,
abban az esetben mi értelme ennek a kérdésfeltevésnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.