Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő, szerda reggeltől újra biztosított az ingázóknak az átjutás – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerda reggel közösségi oldalán.

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a térség országgyűlési képviselője, Balla Mihály (Fidesz) hétfőn jelezte a parlamentben: komoly nehézséget okoz a környékbelieknek, hogy zárva van az átkelő.

"Mivel ez a probléma a határ másik oldalán is felmerült, gyorsan megállapodtunk a szlovák kollégákkal, hogy ma hajnaltól újra biztosítjuk az ingázók számára az átjutás lehetőségét" – közölte a miniszter.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hát ez remek...itthon kijárási szigorítás,de az ingázók bátran hurcolászhatják ide-oda a vírust!!! No most cseppet sem tisztelt politikusok, döntsétek el mi van..?
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: Most akkor Cecília nagysasszon saját hatáskörben lezárta, Péter méltságos úr pedig felülbírálta?
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: A koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön este közölt határozat

megtiltja a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű belépését Magyarország területére.
megtiltja a külföldről érkező nem magyar állampolgárok belépését személyforgalomban Magyarországra.
A felsőoktatási intézményeket nem látogathatják a hallgatók.
kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy az országba belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.
lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek, valamint könnyítést tartalmaz a nemzetközi teherforgalomban résztvevő gépkocsivezetők számára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.