Az emberéleteket tekintve elképesztő pusztításokat végeztek az évszázadról évszázadra felbukkanó járványok a történelemben, nincs olyan időszak, amikor ne lehetne kiemelni legalább egy olyan járványt, amely emberéletek millióit oltotta ki. Sok esetben még becslések sincsenek, de a rendelkezésre álló adatok alapján igyekeztünk összeszedni azt a tíz esetet, amely a legnagyobb pusztítást okozta.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@division: áruld már el, garzonokban meg a lakótelepi 1 1/2 szobában hova teszik az emberek a mélyhűtőládát?
emerencia
@division: ma 14:35 Gratulálok a fizetett szabadságolásért. Szégyen, hogy a kormány nem tudja ezt állami segítséggel úgy megoldani mint a többi EU-s ország. Mi lesz, ha elfogy a pénzed? Ha szélnek ereszted az alkalmazottakat, hogyan fogod majd a céget újraindítani? Én csak a fizetett szabimat tudom kivenni. Itthon "nyaralok", akarom mondani kuksolok s csak ha nagyon-nagyon muszáj, akkor megyek ki a legszükségesebb dolgokat gyorsan megvenni valami gagyi maszkban és gumikesztyűben. (Mi nem tudunk mindent több hétre tárolni.) 63 éves elmúltam, a munkám során testközelben kell lennem vadidegen emberekkel. Ez főállás, csak 64,5 évesen mehetek majd nyugdíjba. A pletykák szerint, ha bedurran a járvány, a hatvanan felülieket fogják levenni a gépről mert kell a hely a fiataloknak. (Olaszországban pl. így történt.) Ha elfogy a szabim talán, esetleg maradhatok még 2 hetet nagyon alacsony fél alapbérrel itthon, aztán nincs mese vagy feladom az állásomat és kivárom a várhatóan kevéske nyugdíjamat vagy megyek dolgozni, megfertőztetem magam és idős, beteges hozzátartozómat. Ezután nincs más hátra csak kivárni, hogy a leharcolt szervezetünk immunrendszere teszi-e a dolgát. (Vagy nem.) Jut eszembe: érdemes hallgatni a kutatókra. 1986-ban egy kolléganőm testvére kutatóintézetben dolgozott és figyelmeztette a családot, hogy zárkózzanak be és mossák meg még alaposabban a zöldséget, gyümölcsöt. A kolléganőm szólt minden kollégának. Rajtam kívül mindenki kiröhögte, mentek a kiskertbe, kirándulni stb. Csak az volt a szerencséjük, hogy a mi megyénknek besegített a szél de azért még évekig paráztak mert később megtudták, hogy mégiscsak hallgatni kellett volna a munkatársnőnkre.
division
@Aki Én: Akkor meg hagyjuk minél jobban elterjedni a vírust. Vannak bőven olyan ételek, amelyeknek nem kell hűtőláda, ugye tudod, hogy az ember csak víz nélkül nem tud több hónapon keresztül létezni? Mindegy, többet nem kívánok ehhez hozzáfűzni, mindenki azt csinál amit akar.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@division: 2008 óta itt vagyok, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Tény, hogy rázós pár év van mögöttem, nem értem rá itt írogatni.
Más nick-el voltam fent, de ez mindegy. Nem konkrétan rólad beszéltem, tudom, hogy vannak akik munkával jutottak előre. Volt ilyen korszak is, amikor a folyamat még a kapitalizmus irányába ment. Elhiszem.
Egyébként jól olvastad, én is ebben a szakmában dolgozom. Nem immunológus vagyok, de a tantárgyaim közt volt és igen érdekelt mindíg. ANTSZ-ben is ügyködtem egy ideig, úgyhogy a járványokat is volt szerencsém figyelemmel kísérni.
Éppen ezért nem értem, hogy mi folyik itt. Pontosan az a véleményem, ami neked. SZIGORÚ karantént rendelnék el, kijárási tilalommal. Nincs kifogás, meg kecmec. Aki nem tartja be, kemény szankcióval nézhet szembe. Ahol szabadtéri rendezvényt tartanak vízágyúval rendezném a kérdést. Három hét a legkevesebb, de biztos ami biztos, egy hónapra elrendelném!
Aki hőbörög, megkérdezném, hogy sokall-e néhány hetet cserébe az életért?
division
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Köszönöm, egy ilyen reagálást várok már jó ideje. Látszik, hogy van közöd nagyon is a témához. Nem akartam 3 hétnél többet írni, mert ha akkor már szinte minden kezdene a helyére állni, az emberek is jobban elfogadnák azt, ha azt mondanák nekik, még egy hét, és utána mehet minden ahogy eddig.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@division: Tudod, tényleg igaz a mondás: mindenki magából indul ki. Én is gyakran esem ebbe a hibába. De gyakran próbálom korrigálni a dolgot, mert az én nézőpontomból a történések nem értelmezhetőek. Én mindent másképpen csinálnék. De ez valószínüleg születési hiba nálam, mert egészen kicsi korom óta kritikusan állok szembe a szabályokkal. Az embereknek általában 4 éves koruk körül jön e, a "miért" korszaka. Erről egy idő után leszoknak a gyerekek, mert vagy addig ütik őket (verbálisan), amíg abbahagyják, vagy beletörődnek, hogy a miért-re nincs válasz.
Nekem az a legnagyobb problémám, hogy nem múlt el ez a korszakom. Meg vagyok tűzdelve "miért"-ekkel és ez sűrű konfliktus forrásokat eredményez. Gondolom, érted.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.