Apjával együtt kapták el a lányt.

Letartóztattak egy 15 éves lányt rémhírterjesztésért

Rémhírterjesztés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 54 éves férfival, és 15 éves lányával szemben.

A gyanúsítottak pár nappal ezelőtt az egyik legnagyobb videómegosztó oldalon tettek közzé egy felvételt, melyet rövid időn belül több mint ezerötszázan tekintettek meg.

A videófelvételen a férfi arra buzdította az embereket, hogy a kijárási korlátozások ellenére is menjenek ki az utcára, mert koronavírus nem létezik, és nem igaz, hogy koronavírus-járvány van. A felvételt a beszédet mondó férfi gyermeke rögzítette és tette közzé.

A rendőrök a nyomozás során azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Forrás: 24.hu

Kép: kép: MTI/Krizsán Csaba

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Hány embert tartóztattak le például a "pokol tüzével" való rémhírterjesztéssel kapcsolatban?
Peller Anikó
@vacsi: Vannak ilyenek elhiheted. Csakhogy ez nem rémhír hanem terrorizmus. Hasonlóan ahhoz ha például valaki szándékosan leköhög valakit. Főleg ha még fertőzött is (aki köhög :)
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Látom teljesen átváltottál fideszesbe...ha leköhögsz valakit...akkor tevőlegesen is elkövetsz valamit...itt meg egy félcédulás elmondta mit gondol a dologról...
kokopelli
@Peller Anikó: ...nem akarlak kioktatni,de a "Terrorizmus"-nak még máig sincs jogi definiciója! Úgy is mondhatni,
hogy egy "amorf" fogalom! (;-))
vacsi
@Peller Anikó: A veszélyhelyzet különböző dolgokat hoz ki az emberekből: egyesek segítenek közelebb kerülnek hozzátartozóikhoz,szomszédaikhoz, másokból a gonoszkodás jön elő. Ez a lány nyilván gonoszkodni akart. Akik viszont leköhögnek ilyen helyzetben másokat, azok szimplán gonoszok. Főleg, amikor egy 3 éves kislányt köhögött le egy vihogó lánycsapat - akik között jó eséllyel lehetett fertőző is! Mit érezhetett a szerencsétlen anyja! Ez szerintem nem terrorizmus - aminek valóban nincs törvényi definíciója -, hanem gyilkossági kísérlet! Én legalábbis így büntetném...
Peller Anikó
@kokopelli: Anál inkább belefér. Pardon Annánál.

@Pálinkás Pál: Tevőlegesen elmondta a saját hülyeségét. Azért mondta el, hogy kövessék, mert feltehetően feltűnési viszketése van. Elkövette. Felszólított arra, hogy az emberek haljanak meg. Önszántukból.

Ha bombával fenyegetsz, akkor is elköveted. Tevőlegesen. Szerintem na.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.