Nem nyújtott segítséget a tagállamoknak az Európai Unió a koronavírus-járványra való felkészülésben, és a járvány okozta problémák kezelésében sem működik közre – jelentette ki Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta: a tagállamoknak saját hatáskörben, szomszédos tagországokkal megállapodva kellett megoldaniuk a problémákat, például a nyugat-európai vendégmunkások hazautazását, és azt, hogy a határokon több mint 24 órát várakoztak a kamionsorok.

A piaci nehézségek kezelésében sem számíthatnak a tagállamok az unióra: hiába hívják fel az EU figyelmét arra, hogy mely területeken vannak kezelhetetlen nehézségek, és hiába kérik, hogy legalább a nemzeti költségvetéseknek engedjék az ellehetetlenült ágazatok segítését, az EU még mindig csak ígérget – vélekedett az elnök.

Kiemelte, hogy emellett folyamatos kritika éri azokat az országokat, amelyek a saját érdekükben intézkedéseket hoznak.

Jakab István beszélt arról is, hogy a magyar kormány a lehetőségeihez mérten meghozta a szükséges intézkedéseket, amelyek a gazdaság szereplőinek túlélést jelentenek a krízishelyzetben. Ilyen intézkedésnek nevezte például az Agrár Széchényi Kártya keretösszegének 100 millióról 200 millió forintra emelését.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
El ne felejtsük: Jakab István volt az, aki kikapcsolta Demeter Márta mikrofonját, amikor az arról kezdett beszélni, hogy Orbán sosem volt átvilágítva. A bicska kinyílt a zsebemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nagyon gyorsan léptek a fiúk!
444.hu/2020/04/18/az-allam-atvette-egy-tozsden-jegyzett-ceg-felugyeletet-majd-azonnal-visszahivtak-a-teljes-vezetoseget

Nos lehet, hogy ez vár mindazon "stratégiai" cégekre, ahova katonákat rendelt ki orbán? -Auchan,Spar,Tesco felkészül.
Csizmás Kond
@Béla333: Béla ha ide akartál kilyukadni akkor húzz az anyád picsájaába balfasz. Idézgetsz itt holmi határozatokból ami a butaságodat tükrözi mert minden cikkben leírták, hogy LEHÍVHATÓ de azt nem hogy ki hívott le ...na húzz a picsába és agyazz ott majom.
Béla333
@Csizmás Kond: 13.14
Ne káromkodj! Azért, mert nem vagy képes felfogni egy leírt szöveg jelentését, azért ne a másikat szidd, hanem azt, aki téged olyan iskolába íratott, ahol veled csak eddig a szellemi szintig jutottak el.
Bár nyilván azért vagy Fideszes, mert oda 20-as IQ alatt van felvételi... Te ennek megfelelsz!
Csizmás Kond
@Béla333: Nem a lemásolt szöveggel van abaj hanem a te balfasz viselkedéseddel, Otthon is a második mondatod után lehülyézel mindenkit ?...hol a picsába tanultál civilizációt ?
Amúgy nem az érdekel hogy mi lehet lehívni és nem is arról vitázunk hanem arról hogy mit adtak na erről linkelj és lehetőleg ne családisa hangulatban mert akkor ismét mehetsz ahová küldtelek.
Béla333
Most ezt nem Csizmásnak írom, (mert a jelek szerint ő nem tudja megemészteni, hogy ha mondjuk neki tartozása van a számlavezető bankja felé, de valami égi szerencse miatt ezt nem kell visszafizetni, akkor az a pénz bizony úgy is az övé, ha azt nem is kp. kapta meg!) hogy akárhogy is nézzük az Uniótól kapunk 2000 milliárd Ft-nyi segélyt a koronavírus elleni harchoz, amit a Fidesz és sleppje megpróbál bagatellizálni, letagadni.
Ehhez az irgalmatlanul sok pénzhez képest a járvány elleni védekezésünk, felszereléssel való ellátottságunk rémesen gyatra.
A kórházak kiürítése szívtelen, aljas, szakszerűtlen módon történik.
Az állam képviseletében a Fidesz-KdnP kormány elégtelen teljesítményt nyújt, mondhatom úgy is, ha ők nem pöffeszkednének felettünk, akkor Mari néni vagy Pista bácsi jobban végezné az ország védelmét!
Szerintem a kormány teljesítménye elégtelen!!!
kokopelli
@Béla333: ..ergo,nem mérhető,de propagandára elég! (nekik) (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.