Kilenc koronavírusos hajléktalan került kórházba a budapesti, Madridi úti hajléktalanszállóról a hétvégén, ahol további 14 lakónál mutatták ki a fertőzést, végül pedig az egész szállót – benne 120 emberrel – két hétre lezárták – írta meg hétfőn a HVG. A lakókkal egyidejűleg az intézmény mind a húsz dolgozóját is letesztelték, közülük azonban egynél sem mutatott ki az előszűrés fertőzöttséget.

A főpolgármester szerint ugyanaz történhetett, mint az idősotthonokban, mivel az érintett tesztjének csak azután érkezett meg az eredménye, hogy már újra a szállón volt.

Már tegnapi a hír, amit ma az intézmény meg is erősített, hogy a Magyar Vöröskereszt Madridi úti hajléktalanszállóján 23 koronavírus fertőzött van. Jó eséllyel az történt, mint a fővárosi idősotthonokban: kórházból visszaküldött beteg hozta be a fertőzést

- írta kedden Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester hozzátette:

Az első érintett koronavírus teszt eredménye csak azután érkezett meg, hogy már visszaszállították az intézménybe a kórházból. Ez a sajnálatos eset is mutatja, hogy a kormányhivatalnak azonnal módosítania kell a korábbi tiltó határozatát. Kizárólag negatív teszttel lehessen bárkit elbocsátani a kórházakból! Nem ismétlődhet meg az, ami miatt az idősotthonokban is megfertőződhettek a bentlakók!

Azután, hogy a járvány terjedni kezdett az idősotthonokban, a főpolgármester levélben kérte Müller Cecília országos tiszti főorvost és a fővárosi kormánymegbízottat, Sára Botondot, hogy legalább teszteljék azokat, akiket kitesznek a kórházakból. Korábban azt írta Karácsony, hogy a kormányülésen, amelyre meghívták, Orbán Viktorék ígéretet tettek neki arra, hogy minden idősotthonban lakót letesztelnek.

Forrás: HVG

Címlapkép: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
"Orbán Viktorék ígéretet tettek neki arra, hogy minden idősotthonban lakót letesztelnek."
De azt is mondta, hogy ne azt nézzék, mit mondok, hanem mit teszek!!!
Ebből is látszik a fejetlenség és a hozzá nem értés!!! Valóban hogyan lehet egy tömeges helyre visszaküldeni korházból olyan beteget, akinek nincs bizonyítottan negatív teszteje!!! Kásler és Cecilia elgondolkodhatnának rajta, hacsak nem a korházakban jelenlevő parancsnok nem utasítja erre a korházat!!!??
Qqberci
Jelenleg 6 olyan magánlabor van Budapesten, piaci alapon 9 és 19 e Ft közötti áron képes a tesztet megcsinálni, úgy, hogy az eredmény 1 órán belül megvan. Ha pusztán gazdasági szempontból nézzük, akkor is sokkal "gazdaságosabb" idejében megfogni a bajt, mint egy egész intézmény működését ellehetetleníteni. Persze emberélet nem számít mert épp szivatni kell a főpolgármester, az más...
tudode
Nincs egyébről szó, mint a későn felkelő, a járványra felkészületlen bagázs zusammen, legközelebb a szokatlanul tisztességesen politizáló főpolgármesteren szándékoznak elverni a pórt!
.
A tiszti főorvosnak nem dolga a karakter gyilkolás, hanem a tesztelés, és bevallani azt, hogy az ÁNTSZ szétverését issza az ország a járvány levét!
Főlökött
Karácsony Gergely -> hatalmas nagy xarban vagy (!), nem is kicsit, de a trutymót kívánod áttolni - elhárítani magadtól - másra, pedig szerintem elér a vég, csak idő kérdése...

Miről is beszélek ? Általad - mivel Te lennél az egyszemélyű vezető - szóval írányításod alatt, a nem kevés pénzért beköltözhető és még protekció függő Öregek Otthonában olyan hiányosságokat tapasztaltak, melyek bűncselekmények ? Na ezen dolgok miatt nem lehet derűs az álmod...
Most még csak a megoldáson dolgoznak, de majd eljön annak is az ideje, hogy felelősségre vonják az érintetteket. Hát mit ne mondjak (!), nem szívesen lennék a helyében ! Nem kicsit - nagyon nem ! Miért ? Majd a vizsgálat kideríti, de lehet hogy van Ön számára egy cella, gondolkodni az ítéletről ? Ki tudja...
Yoda69
@Főlökött: Nem lehet véletlen hogy orbanek már sokadszor követik el ugyanazt a hibát amire Karácsony már hetekkel ezelőtt felhívta a figyelmet. Ne küldjenek vissza olyan beteget aki nem rendelkezik negatív teszt eredménnyel.
Nekem ez azt mutatja, hogy orbanek szándékosan csinálják, hogy 2 legyet ussenek egy csapásra.
1: kiirtasak az idoseket, hajlektalanokat és súlyos betegeket
2: az egészet Karácsony Gergelyre kenni

Csakhogy a tények makacs dolgok, és ha itt valaki hibázott akkor az a teljhatalmu orbanviktor egymaga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.