Az összefogás és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta a koronavírus-járványban Herczegh Anita csütörtökön Budapesten a közmédiának nyilatkozva, miután férjével, Áder János köztársasági elnökkel vért adott a II. Civil véradás programon.

Áder János és felesége a vérét adta a járvány enyhítéséért
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

"Ha ilyen nehéz helyzetbe kerültünk, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy ezen kicsit enyhítsünk!"

- mondta Herczegh Anita, kiemelve: számára a véradás évtizedek óta állandó program, a járványtól függetlenül is jelentkezett volna véradóként. Természetesnek nevezte, hogy ha egészségesnek érzi magát és felhasználható a vére, akkor segítsen a rászorulóknak.

Megjegyezte, a járvánnyal összefüggésben azt látja: az emberek összekapaszkodnak, összetartanak, és nagyon sok pozitív példát lát arra, hogy emberek megmozdulnak azért, hogy segítsenek másoknak.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette:

második alkalommal szervezik meg a Civil véradást, ahogy tavaly, idén is 22 helyszínen, elsősorban megyeszékhelyeken és a fővárosban lehet vért adni.

Jórészt az Országos Vérellátó Szolgálat irodáiban van lehetőség erre, a véradást országosan a helyettes államtitkárság koordinálja. A program hétfőn kezdődött és pénteken zárul.

A helyettes államtitkár közölte: tavaly mintegy 600-an adtak vért a kezdeményezés során, közülük 140-en első alkalommal. Bízik abban, hogy ebben a válságos időszakban talán még többen fognak vért adni, mint a múlt évben, mivel szükség van a civilek és minden magyar ember szolgálatára.

"Azt látjuk", hogy a kórházak teljes kapacitásra futnak fel, és vérkészítményekre is szükség van az emberek ellátása során, ezért mindenkinek hálásak, "aki vérét áldozza a haza oltárán"

- fogalmazott.

Hangsúlyozta: a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, vér útján nem, ezért aki eddig is véradó volt, nyugodtan menjen el vért adni. Hozzátette: minden helyiségben, ahol ez a program zajlik, minden szükséges óvintézkedést megtesznek, például már a bejáratnál lázat mérnek.

Szalay-Bobrovniczky Vince azt kérte mindenkitől: segítsen embertársain, és nemcsak a rendszeres, de az első véradókra is számítanak.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Hogy a politikai pályára tévedt szarházi jogászok mit is értenek bármihez is, annak ez a legjobb bizonyítéka...
Ti szerencsétlen debilek, ki állította, hogy a járvány megfékezésének a véradás a zárologa, talán orbán és az ő szakavatott csapata? Sajnállak benneteket, így leérni egy életet...!?!?!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Áder egy Fideszes csicska! Egy nulla Benő, bajusszal! Ennyi!
csak úgy....
@Eriksson: 18:18 és mit müvelt az áder úr,mikor még nem volt normális? akkor kinek drukkoltál te bimbó!?
csak úgy....
állítólag a janinak halvére van, azzal meg ponty nem segít senkin...
Zsopiale
Hú de nagy hősök vagytok náci hazaáruló nemzetromboló patkányok... kívánom tiszta szívből hogy vigyen el a feneség mindkettőtöket mielőbb...
olivetti
Rendes csávó a kárászok réme, igazán odaadhatta volna az összeset...hisz "nekünk Magyarország az első"...az uniós léből meg gazdagodunk!
Mármint ti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.