Akár 90 napig is elhúzhatják a minisztériumok, állami cégek a közérdekű adatigénylésekre való válaszadást, ha az igénylés teljesítése szerintük a vészhelyzettel összefüggő közfeladataik ellátását veszélyeztetik. Bár elsőre úgy tűnhet, ez a kitétel nagyban leszűkíti azoknak a körét, akik 90 napig várathatják a kérdezőt, valójában egy gumiszabályról van szó: bárki bemondhatja, hogy emiatt hosszabbít, vélhetően senki sem fogja ellenőrizni a magyarázat valóságtartalmát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nekem egy régi anekdota ugrott be a hírről

HVG: „Titkolózó kormány: eddig is szűk volt az üveg nyaka, de most a dugót is beleverték”

A portál a fenti címen értekezik arról, hogy „Akár 90 napig is elhúzhatják a minisztériumok, állami cégek a közérdekű adatigénylésekre való válaszadást, ha az igénylés teljesítése szerintük a vészhelyzettel összefüggő közfeladataik ellátását veszélyeztetik. ”. Mint írják a józan ész szerint „a kitétel nagyban leszűkíti azoknak a körét, akik 90 napig várathatják a kérdezőt”, na jó de hol van itt a józan ész, s főleg ki „fogja ellenőrizni a magyarázat valóságtartalmát?”
Nos nekem egy régi baráti anekdota ugrott be. Volt egy baráti házaspár Algerben, akik ott házasodtak össze és a Mairie –n. Mikor rákérdeztünk az okra elmesélték, hogy a nagykövet közölte velük, hogy „itt a nyakán a legújabb arab-izraeli konfliktus”, így nem ér rá foglalkozni velük! =))
tudode
De azért az állampolgárokat a hivatalok pórázon tarthatják azzal, hogy ha a hiánypótlásnak nem tesznek eleget, karantén idején, nyolc napon belül, bírósághoz fordulnak/hatnak, csupán a tintanyalók döntésének eleget téve!
Jozefina
Titkolózással, információk visszatartásával, késleltetésével próbálják elfedni a hazugságaikat??!! Előbb, vagy utóbb úgy is kiderül minden!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.