Az Európai Parlament jó úton halad afelé, hogy a parlamentarizmus karikatúráját csinálja saját magából, úgy veszi ugyanis napirendre Magyarországot és a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényt, hogy arról az Európai Bizottság megállapította: semmilyen módon nem sérti az uniós jogot – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

Az Európai Parlament (EP) videókonferencia keretében tervezett plenáris ülésén a Magyarországon a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedésekről és azok demokráciára, jogállamiságra és alapjogokra gyakorolt hatásáról tervez vitát.

A képviselő nyilatkozatában kijelentette: a magyar törvényt illetően az EP korábbi állásfoglalása szándékos hazugságokat és ténybeli tévedéseket tartalmazott Magyarországgal kapcsolatban.

Az Európai Parlament ezúttal nem akarja lehetővé tenni, hogy a magyar kormány képviselője miniszteri szinten fejthesse ki álláspontját a vita során.

"Továbbra is ki fogunk állni Magyarországért és a magyar emberekért. Nem fogunk engedni a magyar érdekekből" – fogalmazott.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivetti
Ennyire barom ez a Hid(végbél)hi?

Varga szeretett is volna felszólalni az ülésen, akár személyesen, akár online bejelentkezéssel, ezt azonban az EP szocialista elnöke, David Sassoli elutasította - közölte akkor a miniszter az MTI-vel. Szerinte egy demokratikus vita alapja, hogy az érintett félnek lehetőséget kell adni arra, hogy elmondhassa véleményét. Az Európai Parlament azonban, "nem először, szembe menve az európai alapértékekkel," nem kívánja biztosítani ezt a lehetőséget - vélekedett Varga Judit.

Sassoli a május 12-i keltezésű levelében ugyanakkor arról írt: fontosnak tartja, hogy a magyar fél is kifejthesse álláspontját a vitán, ők azonban - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - állam- vagy kormányfői részvételre számítanának.
Ezért aztán azt kérdezte Orbántól, el tud-e menni a csütörtöki vitára.

Az Index Eurológus nevű blogja azt írja, az EP-képviselők, az Európai Bizottság vagy az EU soros elnökségének tagja szólalhat fel a plenáris ülésen a szabályok szerint, ám tiszteletből az állam- és kormányfőknek is megadják a lehetőséget,
ha az állami vezetők jelzik, szeretnének hozzászólni.
Miniszter vagy államtitkár esetében viszont az EP elnökének döntésétől függ a részvétel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsopiale
Zúg az apró bolha, nekimegy a falnak, nagyot koppan akkor, azután elhallgat...
Qqberci
@CsipkeRózsa: Ottan nagyot koppan, azután elhallgat... Ja, az az éji bogár...
olivetti
@durbincs: Mi van Bede, kifizetted már a büntit a nagy pofád miatt?
A Fidesz fizette ki közpénzből - helyetted?
Mennyit kapsz a besúgásokért?
ómió
Brüsszelben bizony "közkedvelt sport" lett a hazugságkergetés! Anarcholiburnyákéknál meg kizárólagos!
Aki Én
@ómidióta: Megint hazudsz, vagy ennyire tájékozatlan vagy?
Államfők és kormányfők vesznek részt a vitán!
orbánt meghívták, mert szeretnék meghallgatni (nem elhallgattatni) de suttyó módon beintett.
Melyik része okoz értési gondokat, te bolsi hazudozó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.