Karinthy Márton forog a sírjában látva, hogy mi történik szeretett színháza háza táján. Lánya, Karinthy Vera eladja örökségét a Vidnyánszky-elnökölt Magyar Teátrumi Társaságnak. A  Magyar Teátrumi Társaság (MTT) 300 millióért vásárolja fel az eddig függetlenül működő színházat...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Még egy szinház, amire ezentúl nem kell költeni a családi kasszából. A Nemzeti (?!?!) szinvonalát ismerve ez is a ""családok szinháza"" lesz.
A fideszes családoké...viszont az állami támogatás már biztos. Akár a Nemzeti---néző nincs, állami dotáció van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@RonaGyuri: Így is, úgy is---mindegy. A mentalitás és a darabválasztás szempontjából tökmindegy, hogy mi a szinház neve ma, tegnap vagy 10 éve.
A Nemzeti ma is a Nemzeti nevet viseli. De a művészi nívója ma nem fedi az akár néhány évvel ezelőttit. És ha a látogatottságot (ami egy szinház esetén nem elhanyagolható szempont) is vennénk, akkor végképp illene a ""Nemzeti"" nevet levetetni róla.
RonaGyuri
@namihami: bocs nem értettél meg, lehet nem jól fogalmaztam meg: igazad van a mondandódban, csak elméláztam azon, hogy nekem úgy tűnik hogy Karinthy színházként nem játsztak a papájától!
Gyütt Mönt
@Shikari: többek közt kihagytad a letelepedési kötvényeseket is. Legfőképpen a nemzeti oligarchákat. Ne legyen igazam, de szerintem ebből neked szinte semmi sem jutott.
Gyütt Mönt
@namihami: szerintem Karinthy FRIGYESt akartál írni.
namihami
@Gyütt Mönt: Mindkettőre áll a dolog. Egyik se ""nemzetiszinház""-szinthez mérhető klasszis.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.