Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és azt dokumentumokkal nem igazolja – jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön, online sajtótájékoztatón.

A számvevőszék felfüggesztette a DK költségvetési támogatását
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Holman Magdolna az ellenzéki párt 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről szólva azt mondta,

a DK nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát: pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

Hangsúlyozta, a számvevőszék tájékoztatta a DK elnökét, milyen dokumentumokkal kell igazolnia a párt törvényes gazdálkodásának helyreállítását, amennyiben a DK ennek eleget tesz, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését.

Az ÁSZ főtitkára közölte továbbá, hogy a felszámolás alatt lévő Együtt – A Korszakváltók Pártja 2017-2018-ban nem teljesítette a párttörvényben előírt elszámolási kötelezettségét.

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@fideszes gyökér: A járvány alatt is az ÁSZ zavartalanul teljesíti Orbán utasításait!
Minő szerencse, hogy ahogy írod, van egy párt, ahol soha nincs probléma, meg a kamu pártok is befizették már a jogtalan milliókat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Az ilyen efftársi, "mozgalmi" nótát olyankor fújod, ha már habosra nyaltad Böszme vezéred hátsóját? És mondd csak: olyan pihe-puha efftársi érzés?
solidedge
Már is szerzett a DK 100 ezer támogatót. Csak így tovább Orbán. Ezzel csak tökön szúrod magad mert ostoba vagy.
ómió
@Eladott Ország: Benyaltatok már neki a meleg [email protected]? Mert már ő is internácizmust akar! Méghozzá a migráncs fajtából!
ómió
@Eladott Ország: Remélem, ezt kocsiból írod! Mert akkor lehet igaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. November 29., 18:58
Friss! Baleset az M0-son