Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felfüggesztette a Demokratikus Koalíció (DK) költségvetési támogatását mindaddig, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és azt dokumentumokkal nem igazolja – jelentette be a számvevőszék főtitkára csütörtökön, online sajtótájékoztatón.

A számvevőszék felfüggesztette a DK költségvetési támogatását
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Holman Magdolna az ellenzéki párt 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről szólva azt mondta,

a DK nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát: pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

Hangsúlyozta, a számvevőszék tájékoztatta a DK elnökét, milyen dokumentumokkal kell igazolnia a párt törvényes gazdálkodásának helyreállítását, amennyiben a DK ennek eleget tesz, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését.

Az ÁSZ főtitkára közölte továbbá, hogy a felszámolás alatt lévő Együtt – A Korszakváltók Pártja 2017-2018-ban nem teljesítette a párttörvényben előírt elszámolási kötelezettségét.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@fideszes gyökér: A járvány alatt is az ÁSZ zavartalanul teljesíti Orbán utasításait!
Minő szerencse, hogy ahogy írod, van egy párt, ahol soha nincs probléma, meg a kamu pártok is befizették már a jogtalan milliókat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ejnye, bejnye DK!!!
.
Azok követelik az un. törvényes gazdálkodást, akik TABU országban kilenc éve közjogilag érvénytelenül, jó ha "csak" a bársonyfotel-, -, hokedlit rongálják, mert azt írja az újság, hogy "bizonyos" okok, vagy mi miatt Magyarország nevű állam jogilag nem létezik:
.
www.google.com/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l6.1222178j1j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
!!!
nevemnick
Az ÁSZ csak hivatalos másolatot fogad el. Az, hogy ők ,,úgy gondolják" az nem elfogadható, majd a bíróság eldönti.
Nessy
@fideszes gyökér: A járvány alatt is az ÁSZ zavartalanul teljesíti Orbán utasításait!
Minő szerencse, hogy ahogy írod, van egy párt, ahol soha nincs probléma, meg a kamu pártok is befizették már a jogtalan milliókat!
Eriksson
Gyurcsány már nagyon sok milliót öntött a pártjába eddig is, a megtérülés reménye pedig egyre távolabbra tolódik.
verőce21
Ha DK nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát, úgy kell neki..., pontosabban így jártak...Isa püré s homvu vogytok..., s lesztek!
Gyütt Mönt
@Eriksson: na és? Nem közpénz. Van saját vállalkozása, Altus néven.
Eriksson
@Gyütt Mönt: Nekem mindegy. Nem az én pénzem, nem az én pártom.
Vállalkozása pedig mindig is volt, van és lesz is. A DK is az.
Nyírfa
A válasz, hogy miért nem jönnek ki a Parlamentből:

www.facebook.com/gyurcsanyf/videos/842151182861127/?v=842151182861127

Két dologban abszolút igaza van. Az egyik, hogy ők egyszer már megtették, de a többi ellenzéki párt nem követte őket.
A második, hogy a politikát nem ők alakítják, hanem mi. És, ha mi közönnyel viseltetünk a társadalmunk állapotát illetően, akkor magukra hagyjuk a pártjainkat, miközben elvárjuk , hogy eredményeket mutassanak fel - nem szó szerint idéztem, ebben már benne van a saját véleményem is.

Az biztos, hogy ez az ember fényévekkel jár bármelyik fideszes előtt.
verőce21
@Nyírfa: "...ez az ember fényévekkel jár bármelyik fideszes előtt." - sőt, ki kellene lőni a Galaxisba, hogy otthon érezze magát...! :)
Nyírfa
@verőce21: Az űrhajózás Orbánt jobban érdekli, javasolj neki egy kiadós űrsétát, rá fér! :))
kereső
Vajh mennyit mutat a fideSS-es "belső felmérés" a dk-nak?
Eladott Ország
Ezt történt anno a Jobbikkal, ezért annyira nem lenne meglepő, ha a kormány az ÁSZ újra meg merné húzni a dolgot. Mit érdekli őket, hogy válsághelyzet van? Ez tökéletes indok mindenre is. Cégek átvételére, önkormányzatok, ellenzéki pártok lenullázására, politikusok elhallgattatására. Az ÁSZ természetesen nem hagyta annyiban a dolgot és mint eddig is számos alkalommal, most is önérzetesen közölték: Magyarországon jogállam van, ők pedig csak a feladatukat végzik azzal, hogy szinte kizárólag csak az ellenzéki pártokat büntetik, a kormánypártoknál pedig soha semmit nem találnak. Mondjuk azt nem értem, hogy mi a fenének bizonygatják állandóan, hogy ők valójában nem a kormánypárt végrehajtó szervévé züllöttek az elmúlt években. Úgyis tudja, látja mindenki, hogy mit művelnek, mi értelme van ennek? A Jobbik után tehát felkészülhet a DK is.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/93721916_2382255652065210_5418708904466972672_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=m1M6p0CPK7EAX88eS6z&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=3f204fc0f6e4b76ab5d5bf86411482ca&oe=5EEAB26E
kereső
@Eladott Ország: Év végén/ jövő év elején meg a Momentum. Közben a kamu pártok elhussoltak a miliárdokkal, 2014-ben és 2018-ban is. Senki nem vizsgálta/vizsgálja.
Klubtag
@Eladott Ország: ...ebben sok az igazság és az EU remélem rájött, hogy ki által is vezetett Mo. van közelebb az európai értékrendhez. Sajnos felültek (főleg Merkel) egy sarmosnak titulált, fiatalos, magát forradalminak hazudó és nem utolsó sorban Horn örökségét pofátlanul bitorló senkiházi kalandornak. A csapda bezárult, az ereményt láthatjuk... Ide vezetett...
jancsipapa
Minden számlának legalább két példánya van . A tőpéldány marad a kibocsájtónál ,egyet kap a fizető.Ráadásul van egy főkönyv ,amibe a számlák fő adatait be kell jegyezni . Ez a főkönyv ma már egy számítógépes adatbázis ,ami alapján a kibocsájtótól bármikor bekérhetők a másolatok . Ez nem is túl macerás. ( Persze a számlák a világ legéghetőbb képződményei . És valahogy a betörők ,autó feltörők is arra buknak )
Gyütt Mönt
Az ÁSZ nagyon figyel a DK-ra, viszont egyáltalán nem figyel az orosz bankra, melynek alkalmazottai és ügyfelei egyaránt diplomáciai védelemben részesülnek. Véletlen lenne?
namihami
Ugyanez a Számvevőszék viszont a Fidesznél évekre visszamőlegesen, sőt évtizedekre előreláthatólag mindent rendben talált és fog találni.
Mert azok oly mértéktelenül becsületesek!?!?
namihami
@namihami: ""visszamőlegesen""
Ilyen szó nincs a magyarban, van helyette a visszamENőlegesen...
Nyírfa
@Gyütt Mönt: Egy orosz bank diplomáciai védelmet kap az EU egy országában - ebbe az EU beleegyezése is kellett volna , szerintem.
Ha meg rábólintott, akkor el is végzi a magyar kormány helyett az ellenőrzést. Csak másképpen, mint ahogy azt szokás.
Nincs a világon egyetlen állam sem, amely bízna Orbán Viktorban.
Nessy
@jancsipapa: Arra kíváncsi lennék, ha elmennék egy három éves számláért egy közben tulajdonost váltott, vagy megszűnt céghez, esetleg egy taxi vállalathoz számla másolatért, ha ÁFÁ-s számlát kértem is eredetileg! Van fogalmad hány cég szűnik meg, vagy "alakul át" egy év alatt? Hány szolgáltatót hiába keresel garanciális hiba miatt pár hónap múlva? Arról nem is beszélve visszatudsz emlékezni minden számládra, hogy mikor, kitől, mennyiért vásároltál és mikor? Elméletileg valóban megoldható lenne,de a gyakorlat nem mindig azonos az elmélettel.
Az, hogy kinél mibe kötnek bele, hogy kit mikor vizsgálnak és milyen mélységben, azt manapság nálunk finoman fogalmazva a csillagok konstellációja határozza meg.
terlasz
Természetesen, szó sem esik arról az alsóbb szintről átterjedt tűzről, amely a DK-irodát elpusztította, aminek következményeként hiányosak a benyújtott dokumentumok. A bizonylatok nagy része a számvevőszéknél van, de még ezeket sem hajlandók elfogadni. Jól kihasználják a kapóra jött lehetőséget, bevetik az alantas állami eszközöket egy párt kicsinálása céljából. Nem fog sikerülni, a DK tisztessége, ereje legyőzi a hitványságot!
Eladott Ország
@terlasz: A DK a tűzvész után meghívta az ÁSZ-t, a későbbi problémák elkerülése céljából de ők nem voltak hajlandók kimenni a helyszínre, továbbá hiába csatolták a tűzoltóság és a rendőrség jegyzőkönyvét, a pártállam ökle (ÁSZ) leszart mindent nagy ívben. Az ÁSZ célja, kizárólak a csúti bűnöző cigány és politikai prostituált bandájának feltétel nélküli kiszolgálása, hatalmának megőrzése.
ómió
Hát, ahol az efftársi működést képtelenek törvényesre cserélni...!
ómió
@Eladott Ország:Ne "szerénykedj"! Ti még utána is!
ómió
@Eladott Ország: Ezt, ugye, Böszme vezíredre akartad böffenteni, bolsiék fajkreténje, csak az "eszme eltántorított"? Mert úgy még igaz is lenne!
ómió
@Eladott Ország: Látom, "kiapadhatatlan forrásod" a bolsi hazugság+aljasságlexikon!
ómió
@Eladott Ország:Nálatok, bolsiknál ez tényleg így "működhet"!
Eladott Ország
@ómió: Indulhat az online szolfézs óra ( maradj otthon és nyald a csúti seggét)
Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe,
Szórjatok rózsát Orbán Viktor elébe!
:Hadd járjon ő a rózsába’ bokáig,
Éljen, éljen Orbán Viktor sokáig! :
www.youtube.com/watch?v=DLb_EAUmU_o
ómió
@Eladott Ország: És mondd csak, bolsiék fajkreténje, mindezt tükörbe nézés közben állapítottad meg? Mert akkor még igaz is!
ómió
@Eladott Ország: Az ilyen efftársi, "mozgalmi" nótát olyankor fújod, ha már habosra nyaltad Böszme vezéred hátsóját? És mondd csak: olyan pihe-puha efftársi érzés?
solidedge
Már is szerzett a DK 100 ezer támogatót. Csak így tovább Orbán. Ezzel csak tökön szúrod magad mert ostoba vagy.
ómió
@Eladott Ország: Benyaltatok már neki a meleg sz@rig? Mert már ő is internácizmust akar! Méghozzá a migráncs fajtából!
ómió
@Eladott Ország: Remélem, ezt kocsiból írod! Mert akkor lehet igaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.