Miközben a kormány a „magyarok” járvány elleni küzdelmének akadályozásáról beszél, ha bizonyos ügyekben a döntéshozói felelősséget meri firtatni a sajtó, egyre több jel utal arra, hogy a régiós összevetésben évek óta alulfizetett orvosok munkáját továbbra is csak a szavak szintjén, valamint a bruttó félmilliós egyszeri juttatással kívánja elismerni az állam.

Az orvosi kamara megkezdte a tiltakozó akciók előkészítését: letétbe helyezik a felmondó leveleket

A 2021-es büdzsé tervezetében sincs nyoma a régóta fontolgatott bérrendezésnek. Ám a „gyorséttermi bérek” belátható időn belül valószínűleg mégsem fognak tömeges elvándorlást eredményezni, Magyarország kormánya ugyanis parancsuralmi eszközökkel marasztalja a közegészségügyben dolgozó szakembereket – írja a jobboldali hetilap, a Magyar Hang.

Bár a május végén Semjén Zsolt által benyújtott javaslat a vészhelyzet megszüntetéséről és az ezalatt hozott rendkívüli intézkedések hatályon kívül helyezéséről szól, rögzíti azt is, hogy az egészségügyben gyakorlatilag korlátlan ideig fenntarthatóak a mostani viszonyok. Azaz a „betegellátás biztonsága érdekében” továbbra is önkényesen felfüggeszthet törvényeket a kormány. Ilyen jogszabály lehet az egészségügyi törvény is, amely limitálja a közalkalmazott orvosok elrendelhető és önként vállalt munkaidejét.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) ugyanis a bértárgyalásokkal egyidejűleg a nyilvánosság előtt is egyértelművé tette, ha a kormány nem emeli a béreket, az orvosok felmondják önként vállalt túlmunkaszerződéseiket. (Ha ez megtörténne, komoly ellátási gondok jelentkeznének a rendszerben, tehát zsarolási alapnak is kiváló.) A MOK márciusban jelezte azt is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt semmilyen, az ellátást befolyásoló akciót nem indítanak, de megkezdték az önként vállalt túlmunka felmondásáról szóló orvosi nyilatkozatok letétbe helyezését.

(Magyar Hang)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Alulfizetett orvosok?! Ezt már egyszer hallottuk itt! Gyorséttermi órabéren?! Ja! Kezdem őket sajnálni! Rajtuk kívül ki fogadhat még el legálisan paraszolvenciát???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én:Mi a hazugság? Pl., hogy azt hazudja az efftársi kamara, hogy az orvosok megbecsülését "csak a szavak szintjén" meg most a félmisivel fejezi ki a kormány! Mert, ha még mindezt Böszme efftársadra mondta volna (akkor biz' lapított), amikor lenyulta egy havi fizujukat! Na, de most, amikor évente kapják a fizuemelést, az utóbbi években száz-százezer forintokat, akkor ez egy mocskos, aljas bolsevik hazugság! Te pedig ne a tetü bolsiságodat hazudd rám, hanem ezt ellenőrizd!
Jozefina
A kamarának minden esetre sokkal határozottabban, erőteljesebben kellene fellépni a tagok és az EÜ-ben dolgozók érdekében!!! Úgy gondolom, itt nemcsak az orvosokról van szó!!! Cser asszonytól ez nem várható!!! Sok-sok évvel ezelőtt volt a Deák-tér környékén egy háziorvos. Hosszú zöld lóden kabátban járt. Ő már akkor nem fogadot el hálapénzt!!!
Aki Én
@ómidióta: Na, így jár az, aki csak a propaganda sajtót olvassa. Olyan szinten szarjátok telibe a tényeket, hogy az már beteges. Csak azt és csak úgy értelmeztek mindent, hogy az nektek szép legyen.
ómió
@Aki Én: És a "tényeid" hol vannak, gyökér efftárs? Mindig csak a hazudozás? A mai gyökérkezelésen túl vagy már?
Aki Én
@ómió: A tény nem attól tény, hogy én kimondom vagy sem. Nem is attól tény a tény, hogy te elismered vagy sem.
Vágod, balek bolsi, aakit még az újjáalakuló munkásőrség is visszautasított? Bele is zakkantál, egysíkú buta bolsi :)
ómió
@Aki Én: Így jártál pufajkáséknál, tetüfi!? És most kapásból rám is hazudnád? Pont, ahogy a tetves bolsiságodat? Na, akkor csak lökd az aljas hazudozást! Az a "lényeged"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.