Miközben a kormány a „magyarok” járvány elleni küzdelmének akadályozásáról beszél, ha bizonyos ügyekben a döntéshozói felelősséget meri firtatni a sajtó, egyre több jel utal arra, hogy a régiós összevetésben évek óta alulfizetett orvosok munkáját továbbra is csak a szavak szintjén, valamint a bruttó félmilliós egyszeri juttatással kívánja elismerni az állam.

Az orvosi kamara megkezdte a tiltakozó akciók előkészítését: letétbe helyezik a felmondó leveleket

A 2021-es büdzsé tervezetében sincs nyoma a régóta fontolgatott bérrendezésnek. Ám a „gyorséttermi bérek” belátható időn belül valószínűleg mégsem fognak tömeges elvándorlást eredményezni, Magyarország kormánya ugyanis parancsuralmi eszközökkel marasztalja a közegészségügyben dolgozó szakembereket – írja a jobboldali hetilap, a Magyar Hang.

Bár a május végén Semjén Zsolt által benyújtott javaslat a vészhelyzet megszüntetéséről és az ezalatt hozott rendkívüli intézkedések hatályon kívül helyezéséről szól, rögzíti azt is, hogy az egészségügyben gyakorlatilag korlátlan ideig fenntarthatóak a mostani viszonyok. Azaz a „betegellátás biztonsága érdekében” továbbra is önkényesen felfüggeszthet törvényeket a kormány. Ilyen jogszabály lehet az egészségügyi törvény is, amely limitálja a közalkalmazott orvosok elrendelhető és önként vállalt munkaidejét.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) ugyanis a bértárgyalásokkal egyidejűleg a nyilvánosság előtt is egyértelművé tette, ha a kormány nem emeli a béreket, az orvosok felmondják önként vállalt túlmunkaszerződéseiket. (Ha ez megtörténne, komoly ellátási gondok jelentkeznének a rendszerben, tehát zsarolási alapnak is kiváló.) A MOK márciusban jelezte azt is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt semmilyen, az ellátást befolyásoló akciót nem indítanak, de megkezdték az önként vállalt túlmunka felmondásáról szóló orvosi nyilatkozatok letétbe helyezését.

(Magyar Hang)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Alulfizetett orvosok?! Ezt már egyszer hallottuk itt! Gyorséttermi órabéren?! Ja! Kezdem őket sajnálni! Rajtuk kívül ki fogadhat még el legálisan paraszolvenciát???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
Alulfizetett orvosok?! Ezt már egyszer hallottuk itt! Gyorséttermi órabéren?! Ja! Kezdem őket sajnálni! Rajtuk kívül ki fogadhat még el legálisan paraszolvenciát???
human
@Bástya Béla Elvtárs: Szerinted minden orvos orvosbáró? Nem kellene a kollektív bűnösséget már rájuk is alkalmazni!
Vannak osztályok, kórházak ahol ki van írva, hogy nem fogadnak el hálapénzt. Nem az orvosbárókkal kell most törődni, hanem a tisztességes orvosokkal, akik nem akarják lenyúlni az embereket, hanem tisztességes bért akarnak.
human
A hálapénz lobbi közben beindult:
"Cser Ágnes: Igazságtalan és etikátlan a hálapénz büntetése"
hirtv.hu/video/231589
CsipkeRózsa
Az is elég volna, ha a kormány, a fidesz, és a közeliek egy évig leállnának a lenyúlásokkal, a túlszámlázásokkal, a fölöslegesen végzett, többnyire selejt munkákkal. Nagy összegek gyűlnének össze! A túlhízott államtitkári, helyettesi létszámot símán megfelezhetnénk, és még akkor is sokan maradnának. Nem kellene évente új, drága autókat adni a fenekük alá. Nem kellene évente a saját keresetüket sem túlemelniük!
Nessy
@Bástya Béla Elvtárs: Bármelyik szaki, , aki valamit megjavít az otthonunkba.
Nessy
Félő, hogy megint átverik őket szépen hangzó, soha be nem váltandó ígéretekkel, és visszavonják! Mint ahogy naponta fanfárok kíséretében ígérik az 500 ezer forintot, ami jó, ha 300 ezer lesz, és napról napra szűkítik az eredeti listát! Feltételezem, hogy Kásler , az operett törzs, meg a kórház parancsnokok ennek az 500 ezernek többszörösét fogják kapni nettóban!
jesz
..."de megkezdték az önként vállalt túlmunka felmondásáról szóló orvosi nyilatkozatok letétbe helyezését."...

...megkezdték? Ez olyan nesze semmi, fogd meg jól... És?

Ebből mikor lesz harag napja?

Ez az új kamara is kezd belejönni a víz gereblyézésébe.
jesz
@human: ja Cser Ágnes? Az más...ő is orvosbáró?(bár jogász)
Béla333
Megint át van ba@va mindenki a maffia részéről.
Nem gond, holnap folytatják!
Aki Én
@Bástya Béla Elvtárs: azért amikor rájuk kenyszerülsz, ne feledd el közölni velük a napi okosságodat.
Mond el nekik is buta véleményedet.
Nessy
@Aki Én: Csak lehetőleg ne a fogorvosnak, vagy bármelyik esetben, amikor szike van a kezükben!
Bástya Béla Elvtárs
@Aki Én: Már elmondtam! Megértették! Akiket én ismerek, nem értenek egyet a saját kamarájukkal!
Bástya Béla Elvtárs
@Nessy: Szaki? Miért ő kap állami fizetést is? Meg még a hálapénz tőled?!
Nessy
@Bástya Béla Elvtárs: van aki igen. De sok orvos nem fogad el paraszolvenciát! Ne keverd a főorvosok, felkapott orvosok hálapénz igényét, a becsülettel csak a fizetésért dolgozó osztályos orvosok tisztességével.
tudode
Ki tudja meddig tart a különféleképpen becézett veszélyhelyzet!
,
Miheztartás célából:
.
------ A katonák, egészségügyi dolgozók, adóellenőrök mától csak miniszteri engedéllyel hagyhatják el az országot
.
mfor.hu/cikkek/makro/a-katonak-egeszsegugyi-dolgozok-adoellenorok-matol-csak-miniszteri-engedellyel-hagyhatjak-el-az-orszagot.html
.
!!!
human
@jesz: Nem mondtam olyat, hogy Cser Ágnes orvosbáró lenne. Csak megvédi a hálapénzt, ami a korrupció becézése.
ittott
@Bástya Béla Elvtárs: vajjon hány százalékuk van abban a helyzetben, hogy kaphat? A laborokban, a háttérben,::: ez csak a Kasler féléknek jár.
emerencia
@tudode: Életem nagy részében nem hagyhattam el az országot, legfeljebb csak ritkán, a szocialista országokba látogathattam el. Nem járt érte semmi, sőt végkielégítés nélkül zavartak el több százunkat a közalkalmazásból. Utána pedig olyan szegénységet hoztak ránk, hogy nem is álmodhattuk utazásról. Nem én hurcoltam be az országba a koronát, mégis nekem kell fertőzésveszélyben dolgozni, nekem ment rá majdnem az összes szabim, majd félalapbéren és utána fizetés nélkül voltam. Most akkor miért is sajnáljam azokat, akik egy ideig (nem nagyon sok évig!) nem mehetnek külföldre?
ómió
A "csak" évi százezres fizuemelések, efftársak, tényleg "eltörpülnek" az efftársi "váságkezelés" egy havi fizulenyulása mögött! Tessék "tiltakozni"! Lehet "követelni" 2 havi fizulenyulást is!
Aki Én
@ómió: efftársaid milliós fizu emeléseiről mi a véleményed, beteg?
Már plafon sincs, ahogy azt anno szorgalmazták. Megint buta vagy bolsi ártány?
tudode
@emerencia: .
Azok közé tartozom, aki nem szívesen néz hátrafelé, gyermekkén megélve a II. világháborút is.
.
Ami túlzás, és félelmet keltő a se nem béke, se nem rendkívüli állapot elrendelése, ahelyett, hogy az egészségügyi törvény vonatkozó §-a alapján kidolgozott kormányhatározatban részletezett szerint kellett volna lebonyolítani, a meglévő pandémia intézkedési terv módosításával
.
""" 56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása. """
.
Megtanultam azt életem során, hogy az alattvalóknak az adott rezsimben kell élniük, átélve a Horthy rendszertől napjainkig a kormányokat, lapozva a rosszat, levonva a tanulságokat, és előre nézni!
ómió
@Aki Én: Előbb kérdezd meg Karigeri efftársad csókosait, tetüfi, aztán részletesebben hazudd ide! Bolsi hazudozólinkek nélkül!
emerencia
@tudode: Az ember akkor felejti a múltat és néz csak előre a tanulságok levonását követően, ha idővel rendeződnek a dolgok. A magyar rögvalóságban viszont ahelyett, hogy rendbe jönne a sorsunk, egyre rosszabbak lesz mert a hatalom szorongat ahol csak tud rendületlenül. Az nem járja, hogy a fiatalkorban elszenvedett méltánytalanságok még idősen, fogyó erővel is folytatódjanak ki tudja meddig...
fergeteg
Kórózs Lajos baszd meg az anyád ! Ki is az a MENTŐSTISZT ???
Majd a bíróságon felelsz te mocsok.
Aki Én
@fergeteg: a jelek szerint hamarosan újra találkozol kezelőorvosaiddal.
Aki Én
@ómió: pontosan mi benne a hazugság. Cáfold!
...nem fog menni, de a lehetőség adott, te hazug hazaáruló bolsi.
Nessy
@Aki Én: Reménytelen eset! Neki minden hazugság, amit nem imádott vezére mond vagy tesz! Természetesen indokot ne várj!
Nessy
@fergeteg: Kötelező alpárinak lenni??? Vagy ehhez vagy szokva?
Bástya Béla Elvtárs
@ittott: Néhány orvos ismerősöm csak így reagált a helyzetre: "Szerinted hány orvos halt már éhen?!"
ómió
@Aki Én:Mi a hazugság? Pl., hogy azt hazudja az efftársi kamara, hogy az orvosok megbecsülését "csak a szavak szintjén" meg most a félmisivel fejezi ki a kormány! Mert, ha még mindezt Böszme efftársadra mondta volna (akkor biz' lapított), amikor lenyulta egy havi fizujukat! Na, de most, amikor évente kapják a fizuemelést, az utóbbi években száz-százezer forintokat, akkor ez egy mocskos, aljas bolsevik hazugság! Te pedig ne a tetü bolsiságodat hazudd rám, hanem ezt ellenőrizd!
Jozefina
A kamarának minden esetre sokkal határozottabban, erőteljesebben kellene fellépni a tagok és az EÜ-ben dolgozók érdekében!!! Úgy gondolom, itt nemcsak az orvosokról van szó!!! Cser asszonytól ez nem várható!!! Sok-sok évvel ezelőtt volt a Deák-tér környékén egy háziorvos. Hosszú zöld lóden kabátban járt. Ő már akkor nem fogadot el hálapénzt!!!
Aki Én
@ómidióta: Na, így jár az, aki csak a propaganda sajtót olvassa. Olyan szinten szarjátok telibe a tényeket, hogy az már beteges. Csak azt és csak úgy értelmeztek mindent, hogy az nektek szép legyen.
ómió
@Aki Én: És a "tényeid" hol vannak, gyökér efftárs? Mindig csak a hazudozás? A mai gyökérkezelésen túl vagy már?
Aki Én
@ómió: A tény nem attól tény, hogy én kimondom vagy sem. Nem is attól tény a tény, hogy te elismered vagy sem.
Vágod, balek bolsi, aakit még az újjáalakuló munkásőrség is visszautasított? Bele is zakkantál, egysíkú buta bolsi :)
ómió
@Aki Én: Így jártál pufajkáséknál, tetüfi!? És most kapásból rám is hazudnád? Pont, ahogy a tetves bolsiságodat? Na, akkor csak lökd az aljas hazudozást! Az a "lényeged"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.