Tállai András szerint a főváros több pénzből gazdálkodhat.

Folytatódik az alkalmatlanozás, üzent a kormány Karácsony Gergelynek: "Szó sincs a főváros anyagi ellehetetlenítéséről"

A számok cáfolják Karácsony Gergely főpolgármestert, aki "azért siránkozik, mert elherdálta a hídfelújítás fedezetét" – nyilatkozta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet hétfői számában.

Szó sincs kormányzati megszorításról, a főváros anyagi ellehetetlenítéséről, Budapest jövőre tízmilliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat, mint idén – jelentette ki az államtitkár.

A 2021-es költségvetés 857 milliárd forint önkormányzati támogatást tartalmaz, ami 118 milliárd forinttal, azaz 16 százalékkal több az ideinél. Továbbá a gazdaságvédelmi akcióterv részeként számos beruházás és munkahelyteremtő fejlesztés indul jövőre, a gazdasági növekedés pedig várhatóan öt százalék lesz, ami jelentősen növelheti a települések iparűzésiadó-bevételét is – nyilatkozta Tállai András.

A kormány ezen felül jövőre is támogatja az önkormányzati beruházásokat a Modern városok és a Magyar falu programmal, és ­uniós támogatásokra is lehet számítani, mindezek összértéke megközelíti a négyszázmilliárd forintot – fűzte hozzá.

A járvány elleni védekezés költségeiből azonban mindenkinek ki kell vennie a részét, erről szól az önkormányzatok szolidaritási hozzájárulása, ami azonban nem kormányzati elvonás, hanem országos együttműködés, amelynek keretében gazdagabb települések fizetnek a szegényebbeknek – fogalmazott.

Ebben azonban a főváros politikai vezetői, élükön Karácsony Gergellyel, úgy látszik nem akarnak részt venni, számukra a szolidaritás nem jelent semmit – jegyezte meg Tállai András.

Az államtitkár szerint nem igaz, hogy a fővárosnak kevesebb pénzből kell gazdálkodnia jövőre.

Valójában tízmilliárd forinttal több marad Budapestnél. Bár szolidaritási hozzájárulás címén a fővárosi önkormányzatnak 21 milliárd forinttal többet kell fizetnie a szegényebb önkormányzatok megsegítésére, ám Budapest nagyjából 25 milliárd forinttal több helyiiparűzésiadó-bevételre számíthat jövőre, miközben az állami támogatása is hétmilliárd forinttal emelkedik – mondta.

Tállai András úgy vélte: egy alkalmas városvezető nem herdálta volna el a Lánchíd felújítására félretett pénzt.

A rekonstrukció körüli fővárosi káoszból azonban látszik, hogy Karácsony Gergely nem alkalmas vezető – jelentette ki.

Forrás: MTI

Kép: Karácsony Gergely/Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Na jó!
.
Az alkalmatlanságról regényt lehetne írni, azokról, akik 30 év után is ugatják az államigazgatást-, -, háztartást, hasonlóan, mint a kutya a holdat!
.
Annak a sugallatára, akinek
.
--- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
.
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
.
Gyakorlatban a disznóól igazgatásig jutott el, "hadicselekkel" homályosítva el a tájékozatlanságát, csak a pénz szagára koncentrálva, onnan ide, ide onnan átizélve a lóvét!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Na jó!
.
Az alkalmatlanságról regényt lehetne írni, azokról, akik 30 év után is ugatják az államigazgatást-, -, háztartást, hasonlóan, mint a kutya a holdat!
.
Annak a sugallatára, akinek
.
--- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
.
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
.
Gyakorlatban a disznóól igazgatásig jutott el, "hadicselekkel" homályosítva el a tájékozatlanságát, csak a pénz szagára koncentrálva, onnan ide, ide onnan átizélve a lóvét!
vitriol
sajnos engem tállai elvtárs nem nyugtatott meg, mert lehet, hogy: "szó sincs a főváros anyagi ellehetetlenítéséről", de ismerjük orbán varázsigéjét, tehát bármit mond, mi azt figyeljük, amit tenni fog!
Nessy
Ha jól értem, az elvonások miatt nem csökken egyetlen önkormányzatnak sem a bevétele! Tállai NERtárs! Hallott valaha a négy alapműveletről számtan órán???Alsó tagozatos tananyag! Vagy a két tánciskola és a három faiskola elvégzése után is ez kimaradt?
kissé felnőttem
szó sincs a 2024-ig való pénzelvonásról akkor ki irogat valotlanságokat? itt olvastam nem egyszer 2-3 héten belül. a sulyadóról pld, hogy kell a válságkezeléshez? , De a fővárost miért kéne sarcolni mert ki az ur ? játék zajlik éppen. az UR a nép ezt illene tudatosítani.nem babaruhásdiról szól egy nép élete.max egy darabig.
Tállai ez egy mese ki hiszi ezt már el?tul a kormánytagok mai bérét olvasva és az orvosokét pedagógusokét miért nem teszitek igy nyilvánossá Emmistől fentről leig mert lázadás lenne pont az aránytalanságokért. igéretből sem élni sem fejleszteni nem lehet.max egy cikket megirni de ki olvassa el?
ómió
Már Thatcher is rég megmondta: "A bolsik hamar kifogynak mások pénzéből"!
legott
Tállai András "A" magyar paraszt - kívül-belül.
legott
Ugye nem baj, ha undorodom az ilyenektől?
Jozefina
Én inkább a fővárosi önkorményzat költségvetésében foglalt számoknak hiszek!!!
Tállai meg azt mond, amit megmondnak neki!!! Helyébe utálnám magamat!!!
Mellesleg miért nem tudnak leülni egy nyilvános beszélgetésre bármelyik tv stúdióban???
Üzengetnek egymásnak mint a dedósok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.