A védekezés alapja az összefogás.

Megtartotta szokásos péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor miniszterelnök, aki a mostani adásban arról értekezett a hirado.hu cikke szerint, hogy Magyarország több európai országnál is jobb volt a koronavírus-járvány elleni védekezésben. 

Orbán: 2021 is a védekezés éve lesz, amihez mindenkinek hozzá kell járulnia

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/részlet egy korábbi videóból

Orbán szerint a rendkívüli jogrendre nincsen szükség, ám a járványügyi helyzetet továbbra is fenn kell tartani, emiatt az operatív törzs, a kórházparancsnoki rendszer megmarad, és az országos tisztifőorvos jogköreit megerősítik.

Nálunk gazdagabb országok rosszabbul kezelték, míg a V4 országok jól teljesítettek. Ez az állampolgárok fegyelmezettsége, a gyors kormányzati döntések és az eltökélt orvosi személyzet többet ér mint a pénz. Az első csatát megnyertük a koronavírus ellen

– tette hozzá.

Arra is kitért, hogy a sikeres védekezés nem a jó kormányzati munkán, hanem elsősorban az egészségügyi dolgozók odaadásán és azon múlik, hogy a lakosság elfogadja a védelmi szabályokat.

Őszre várja a kormány a járvány második hullámát, ezért egyetértési pontokat kell létrehozni a kormányfő szerint.

Most van időnk, hogy létrehozzuk azokat a védekezéssel kapcsolatos egyetértési pontokat, amelyek a következő időszakban a pillérei lesznek a munkánknak

– fogalmazott.

Orbán Viktor elmondta, kétnaponta kapja a helyzetjelentést a munkaerőpiaci helyzetről és a kormányzati intézkedésekről.

Egymillió munkahelyet mentettek meg a kormányzati intézkedésekkel – közölte, és hozzátette: a kormány nem segélyt, hanem munkát akar adni. A gazdaságot megvédeni csak a kormány tudja, ezért szól a 2021-es költségvetés is a gazdaságvédelemről, noha úgy kellett tervezniük, hogy még nem látszik biztosan, mennyire vetette vissza a járvány első hulláma a gazdaságot. 

A kormányfő elmondta, hogy a megvan a dosszié, hogy miket alkalmaztak a 2010-es válság után, segély helyett közfoglalkoztatás, adócsökkentés, beruházások támogatása, ezek a működőképes eszközök. A cél a munkahelyek megvédése és újak létrehozása.

Orbán a Kossuth rádióban azt is kijelentette, hogy az önkormányzatok költségvetése jelentős mértékben fog nőni, az onnan érkező bírálatok csak lobbitevékenységek voltak. A gazdaság újraindításával a helyi szintű adóbevételek is növekedhetnek.

A különadók is megmaradnak jövőre, ezt abből lehet kikövetkeztetni, hogy Orbán azt mondta a hirado.hu cikke szerint, hogy mivel 2021 is a védekezés éve lesz, ezért mindenkinek valamilyen formában hozzá kell járulnia a védekezéshez.

A védekezés kulcsa az összefogás, hogy senki nem akarjon kibújni – fogalmazta meg.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vagyis az lesz 2021-ben is mint idén. Mi megtakarítunk, ő ellopja !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
A védekezés kulcsa az összefogás, hogy senki nem akarjon kibújni ÉS TE & A BANDÁD??? Ti még a lopáson sem csökkentettetek!! =))
Aki Én
Igen, össze kell fogni és védekezni a legdurvább vírus ellen!!! Jobb későn, mint soha...
Clavigo
Orbán,,,,nem ártana ,ha végre szétqrna a koleszterin,sztrok,,szîvroham,,stb.
kereső
" Ti hozzájárultok, mi meg elsikkasszuk"- a sportra( a levont munkavállaói járulékot), az egyházaknak, meg a határron túlra stafirungra, no meg szavaztokért. Hogy csapna már belétek Isten nyila!
ómió
Karigeri "hozzájárulásmentességéről" mikor nyujtják már be az efftársi törvényjavaslatot?
Béla333
Mindenkinek hozzá kell járulni, Mészáros, Orbán és a vejkó családja kivételével.
Ők a kivételek...
Egyébként meg csak remélni tudjuk, hogy a nagy felkészülés nem jár újabb haldokló betegek kórházból való kipaterolásával...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.