A járvány negatív hatásainak kezelésére, a gazdaságfelpörgetésére létrehozott gazdaságvédelmi alapban 2500 milliárd forint lesz - mondta Varga Mihály a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A pénzügyminiszter beszélt a 13. nyugdíjról is, a teljes összeget csak évek múlva kapják meg az érintettek. A jövő évi költségvetésben két alapot különített el a kormány. Az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap 3000 milliárd forintot tartalmaz, a gazdaságvédelmi pedig 2500 milliárd forintot - nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek. Varga Mihály bemutatta a 13. nyugdíj visszaépítésének lépcsőit is. Jövő februárban negyedhavi nyugdíjat kapnak a jogosultak, 2022 februárjában félhavi, majd 2023 elején háromnegyed havi juttatással számolhatnak a nyugdíjasok. 2024 februárjában és minden további évben pedig a teljes összeget vehetik kézhez 13. havi nyugdíjként.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Mi van, mi történt, most Vargát kell szerepeltetni, mert már majdnem lecsúszott a süllyesztőben? Nélküle is megvolnánk. Nagy csalódás az ember, de miért is vártam mást?
CsipkeRózsa
Igyekezzen minden nyugdíjas megélni a 2024. február hónapot, és a további éveket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.