Tüntetést szerveztek vasárnap délutánra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, hogy megértessék a kormánnyal: nem a "privatizáció" szó olvasható az Alaptörvényben, hanem az egyetemi autonómia. Az egyetemek alapítványi fenntartása persze ennél sokkal összetettebb kérdés, ahogy az sem fekete-fehér, hogy egy „liberális fészek” felszámolása volna a kormány célja, vagy az SZFE hatékonyabb működése.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A hazai paraszt nem elég bunkó

ártunk és qurmányunk importja tobzódik

Orbán Hendrik Hoefgen-je – bár az igazat megvallva Szabó olvasatában a figura sokkal értelmesebb volt =)) -, aki mellékesen nem csak paraszt-bunkó, de ráadásul import nyuszi. Nagyon úgy látszik, hogy a hazaim kultúra megszállása és kiherélése legocsmányabb részét a legmegszállottabb un. határon-túliakra bízzák.
Annyi más pártkatonai tobzódása után a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásával kapcsolatban érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. A mondandója, az előadás módja és maga tény persze borítékolható volt. Azonban a stílusa és egyes mondatai a legvadabb időkben is bőven megállták volna a helyüket.
(maga a levél itt olvasható: www.origo.hu/itthon/20200621-a-szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetemen-folyo-oktatas-regota-alacsony-szinvonalu-a-szakma-nagy-tobbsege.html)

Nos még ez is csak-csak, bár egyre közelebb van Kövér Laca tobzódásához. Azonban van egy dolog, amire – szándékától függetlenül – felhívta a figyelmet: s amin nem árt elgondolkodni.
„az SZFE modell-váltásával lényegében megegyező átalakulás előtt álló felsőoktatási intézmények egyikében sem kavart port a változás. Úgy fest, mindegyik intézmény belátta a változásokból fakadó lehetőségeket” – írja. Igen egyértelmű, ha kussolunk, ha megbújunk, ha csak túlélni akarunk, akkor azt ártunk és qurmányunk támogatásként értelmezi!
Persze az sem ártana, ha a bugyuta ellenzék az egymás köpködése helyett az eszement dagadék tobzódására koncentrálna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.