Komoly félreértések vannak a háttérben.

Nem ér véget mindenhol az ingyenes parkolás július 1-én: ezeken a helyeken díjmentes marad

A jogszabályi félreértés miatt Budapest számos kerületében csak július 2-től kell ismét fizetni a parkolóhelyekért.

A kormány június 16-án döntött arról, hogy július 1-ig meghosszabbítják a járvány időszaka alatt bevezetett ingyenes parkolást. A jogszabály szövege szerint azonban az ingyenes időszak július 1. 00.00 óráig és 24.00-ig is tarthat. Emiatt míg egyes budapesti önkormányzatok már elsején újra fizetőssé teszik a parkolást a parkolás, lesz olyan is, ahol ez csak másodikától lép érvénybe.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere az Indexnek elmondta – több baloldali kerülethez hasonlóan – ők is elsejével akarták indítani a fizetős parkolást, de mivel kétféleképpen is értelmezhető a jogszabály, ezért úgy döntöttek, a július 2-i indulás a biztos. Horváth elmondása szerint ugyanis nem akartak abba a helyzetbe kerülni, hogy a kormány utólag azt mondja, jogtalanul szedtek pénzt elsején.

Zuglóhoz hasonlóan a bizonytalan jogértelmezés (más érthető nyelvtanilag, más jogilag) miatt Óbudán is csütörtöktől indul a fizetős parkolás – tájékoztatta az Indexet Kiss László polgármester. Illetve a fővárosi önkormányzat is 2-ától szedi csak a parkolási díjat.

Ellenben a fideszes vezetésű XII. kerületben úgy döntöttek, hogy már 1-jétől fizetni kell a parkolásért. Arató Zsolt, a kerület sajtóreferense szerint azonban büntetni még nem fognak, csak figyelmeztetik az autósokat.

Az Index megkeresésére a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt válaszolta, a törvény alapján 2020. július 1. éjfélig nem kell fizetni a közterületi parkolásért.

Forrás: Index/Blikk

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Röhej, hogy a ""jogászkormány"" képtelen akár egyetlen rendeletet jogszerűen megalkotni.
Persze, ez a teljes tevékenységükre is igaz.
Nessy
@namihami: Kodifikálni tudni kell, és azt jelen jogászaink nem tudnak, vagy nem akarnak. Így lehet később szankcionálni a félreértéseket!
SharonOW97
Most vеttеm szехi fehérnеműt.
Aкагоm látni? Látоgаsson еl а webhelyre -> www.k­­i­­­­ssia.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.